Έχασε την μάχη για την ζωή, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες το 17χρονο κορίτσι που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Κρήτη.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες το κορίτσι είχε διαγνωσθεί εγκεφαλικά νεκρό.

Το παιδί υπέστη αλλεργικό σοκ στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ βρισκόταν σε σχολική εκδρομή στην Αμμουδάρα του Δήμου Μαλεβιζίου. Όπως αναφέρει το ekriti.gr, είχε αλλεργία στα γαλακτοκομικά και κατανάλωσε συσκευασμένο βούτυρο που άλειψε σε ψωμί.

Ένιωσε αμέσως αδιαθεσία και ανέβηκε κατευθείαν στο δωμάτιό της για να κάνει ένεση αδρεναλίνης. Επειδή η ώρα περνούσε και η νεαρή κοπέλα δεν επέστρεφε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μια από τις συνοδούς καθηγήτριες ανέβηκε στο δωμάτιο της όπου και τη βρήκε χωρίς τις αισθήσεις, ξεκίνησε αμέσως ΚΑΡΠΑ και στο σημείο κλήθηκε το ΕΚΑΒ.

Ads

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που είχε μεταδώσει η ΕΡΤ, η 17χρονη είχε κάνει πολλές φορές ενέσεις με αδρεναλίνη καθώς είχε υποστεί αρκετές φορές στο παρελθόν αλλεργικό σοκ.

Η μαθήτρια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου καθώς μετά το αλλεργικό σοκ υπέστη ανακοπή και έμεινε αρκετά λεπτά χωρίς οξυγόνο με αποτέλεσμα να προκληθεί οίδημα στο κεφάλι.