Συναγερμός σήμανε σε σχολείο της Κρήτης, καθώς όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, μαθητές και μαθήτριες στο Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού βρέθηκαν ημι-λιπόθυμοι σε τουαλέτα.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, τα παιδιά βρέθηκαν στην τουαλέτα του σχολείου ημι-λιπόθυμα, αναφέροντας ότι ζαλίζονται και δεν είναι καλά, πιθανόν ύστερα από χρήση κάποιων ουσιών.

Συμμαθητές ενημέρωσαν τον διευθυντή του σχολείου που ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε τις μαθήτριες και τον μαθητή και τους μετέφεραν στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Θα ταυτοποιηθεί αν πρόκειται για ναρκωτικά και το είδος αυτών ή κάτι άλλο, όταν πραγματοποιηθούν αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Στον χώρο έχει ήδη σπεύσει η αστυνομία για περαιτέρω έρευνα, ενώ ήδη φαίνεται ότι λαμβάνονται και καταθέσεις.

Ads

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας εκ των μαθητών είπε στους αστυνομικούς ότι αγόρασαν και χρησιμοποίησαν προϊόντα νικοτίνης, με αποτέλεσμα να ζαλιστούν. Τα στικάκια νικοτίνης πωλούνται στα φαρμακεία, είναι σαν αυτοκόλλητα και μπαίνουν στα ούλα. Ο μαθητής έχει προσαχθεί, ενώ για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία.