«Η αμετάκλητη δικαστική απόφαση αθώωσής μου απέδειξε ότι κανένας διαγωνισμός δεν στήθηκε» λέει στο tvxs ο Λευτέρης Κρέτσος, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης από το δικαστήριο στο οποίο προσέφυγαν βουλευτές της ΝΔ κατηγορώντας τον πως «έκανε πλάτες» -όπως περιγράφει ο ίδιος ο Κρέτσος την κατηγορία- για να ευνοηθεί ο κ. Καλογρίτσας στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Ads

«Το μόνο που στήθηκε» συμπληρώνει, «ήταν διώξεις από τη Νέα Δημοκρατία, που και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση σήμερα διατήρησε την ίδια στάση δουλικότητας απέναντι σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, στάση που κρατά εδώ και δεκαετίες».

Ο πρώην  υφυπουργός ψηφιακής πολιτικής, σχολίασε το «οξύμωρο αλλά όχι ακατανόητο σχήμα» να προσφεύγουν εναντίον του όχι οι ίδιοι οι καναλάρχες που θεώρησαν πως θίγονται, αλλά βουλευτές της ΝΔ.

«Σε ένα κράτος δικαίου η πολιτική εξουσία βάζει κανόνες η οικονομική συμμορφώνεται. Στην περίπτωση των καναλαρχών η οικονομική εξουσία είχε το πάνω χέρι. Οι βουλευτές της ΝΔ προσέφυγαν εναντίον μου για τα συμφέροντα των καναλαρχών. Εξάλλου η κυβέρνηση ΝΔ, επέστρεψε με την ανάληψη της εξουσίας, στις χαριστικές ρυθμίσεις για τα κανάλια».

Ads

Ο Λ. Κρέτσος ισχυρίζεται ότι με την απόφαση του δικαστηρίου κατέπεσε ένα μύθευμα.

«Το μύθευμα ότι ένας από τους διαγωνιζόμενους (Καλογρίτσας) ευνοήθηκε κατέπεσε την Παρασκευή και με τη βούλα της δικαιοσύνης. Η σκόπιμη συσκότιση και διαστρέβλωση της αλήθειας για τη διαδικασία αδειοδότησης, η οποία υπήρξε πρωτοποριακή, αδιάβλητη και δίκαιη, κατέρρευσε πανηγυρικά και αμετάκλητα.

Σχολιάζει όμως και την απoσιώπηση της είδησης από τα ΜΜΕ που ενώ του επέρριπταν για 8 χρόνια κατηγορίες χωρίς να τον καλούν να πει την άποψη του, σήμερα σιωπούν:

«Το «θάψιμο» της είδησης, ειδικά από αυτούς που δεν έχαναν ευκαιρία να μιλήσουν για σοβαρές ποινικές διώξεις στο παρελθόν, καθώς και από αυτούς που έβαζαν κάμερες έξω από τα σπίτια των μελών της Επιτροπής του διαγωνισμού, ήταν δυστυχώς μια αναμενόμενη εξέλιξη, η οποία καταδεικνύει την κατρακύλα της χώρας στην ελευθερία του Τύπου».