Κρέας αλόγου σε ακόμα δύο προϊόντα κρέατος ανίχνευσε ο ΕΦΕΤ, αυτή τη φορά στην περιοχή της Βορείου Ελλάδας.

Ads

Πρόκειται για κατεψυγμένο κεμπάπ με την εμπορική ονομασία «ΑΡ-ΚΑΣ», που παρασκευάζει και συσκευάζει η «Αφοί Μπατανιάν, ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου» και το οποίο πωλούνταν στο σουπερμάρκετ ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ, στο υποκατάστημα της Καβάλας.
 
Ακόμα, σαλάμι βοδινό με εμπορική ονομασία «Destan», που παρασκευάσθηκε από την ολλανδική εταιρεία DEMKA GmbH και πωλούνταν στο παντοπωλείο «Γιακούπ Γιακούπ, Φίλυρα Σάππων, Ροδόπης».
 
Και τα δύο προϊόντα ανακλήθηκαν.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί 84 δείγματα από διάφορες κατηγορίες προϊόντων, από τα οποία έχουν αναλυθεί τα 33 και 4 έχουν βρεθεί θετικά.
 
Χθες, Τετάρτη, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι εντόπισε στην Ελλάδα DNA αλόγου σε βόειο κατεψυγμένο κρέας.
 
Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως τρεις εταιρείες από τη Θεσσαλονίκη μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» εισαγγελικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διακίνησαν ποσότητες κρέατος με DNA αλόγου.
 
Την προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών και σύμφωνα με την παραγγελία που δόθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ζητείται να ελεγχθούν όλα τα παραστατικά αγοράς κρεάτων, να διαπιστωθεί αν και πού διακινήθηκαν οι συγκεκριμένες ποσότητες, αλλά και να διενεργηθεί ο απαραίτητος έλεγχος ασφάλειας των τροφίμων.
 
Τα αδικήματα που ερευνώνται συνδέονται με τον αγορανομικό κώδικα.