Σε αντίθετη γραμμή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και συντασσόμενος με τον Αλέξη Τσίπρα φαίνεται πως είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις φαρμακευτικές εταιρίες και τα εμβόλια.

Ads

Συγκεκριμένα ο Μ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας σε εκπομπή του Blue Sky και αναφερόμενος στις ενέργειες της ΕΕ απέναντι στη διαμάχη με την AstraZeneca, είπε ότι απαντώντας ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, σε επιστολή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη άνοιξε το παράθυρο της ουσιαστικής κατάσχεσης ποσοτήτων εμβολίων.

«Μιλάμε ουσιαστικά την άμεση… ευρωπαϊκοποίηση, για να μην πω κρατικοποίηση της εγκατάστασης της εταιρείας, και την παροχή της λειτουργίας της μόνο για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως γίνεται και στα κράτη, που κάποια στιγμή μπορεί μία κρατική οντότητα, ένα κράτος, να πει εθνικοποιώ μία επιχείρηση, την εθνικοποιώ σήμερα και από αύριο το πρωί δουλεύει για μένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από λίγες ημέρες, απαντώντας αρνητικά από το βήμα της Βουλής στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την πρότασή του για «σπάσιμο» των πατεντών για τα εμβόλια ώστε να εξασφαλίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τις πατέντες και να παραχθούν από όσα κράτη-μέλη έχουν τη δυνατότητα, δήλωσε ειρωνευόμενος.

Ads

«Σε λίγο κ. Τσίπρα θα μας πείτε να κρατικοποιήσουμε τις φαρμακευτικές».