Μια υπόγεια σύγκρουση φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα στην οικογένεια Μητσοτάκη και συγκεκριμένα μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, με το τελευταίο επεισόδιο να αφορά στον Μεγάλο Περίπατο.

Ads

Όπως επισημαίνει το aftodioikisi.gr τα επικριτικά ρεπορτάζ της ΕΡΤ για το χάος που έχει προκύψει από τον Μεγάλο Περίπατο δεν είναι τυχαία αλλά στοχευμένα, διότι φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη ενόχληση στο Μαξίμου για τις κινήσεις του δημάρχου. Η αρχή αυτής της ενόχλησης εντοπίζεται στα τέλη Απριλίου, εν μέσω πανδημίας, με την κινητή συναυλία της Πρωτοψάλτη πάνω στο φορτηγό να σταθμεύει έξω από το Μαξίμου, παρουσία του Κ. Μητσοτάκη, μια εικόνα που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις για την πρωθυπουργική φιέστα.

Και ενώ αρχικά από το Μαξίμου παρουσιάστηκε ως «έκπληξη» από την τραγουδίστρια στον Κυριάκου Μητσοτάκη, η Α. Πρωτοψάλτη «κάρφωσε» πως αυτή τη στάση της κινητής συναυλίας έγινε ύστερα από πρωθυπουργική επιθυμία. «Ο πρωθυπουργός μας πήρε τηλέφωνο ενώ βρισκόμασταν στο δρόμο και μας είπε να περάσουμε από το Μαξίμου», είχε δηλώσει. Από την πλευρά του, το Μαξίμου είχε ισχυριστεί στη συνέχεια μέσω διαρροής στον Τύπο, ότι «η πρωτοβουλία ανήκε αποκλειστικά στο δήμαρχο Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννη, ο οποίος πήρε τηλέφωνο τον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει ότι το όχημα θα περάσει έξω από το Μέγαρο Μαξίμου».

Το δεύτερο επεισόδιο ήταν η φιέστα των εγκαινίων του συντριβανιού της Ομόνοιας, όπου ο δήμαρχος συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, την ώρα που η αστυνομία κυνηγούσε τους πιτσιρικάδες στις πλατείες στο όνομα των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό, υπονομεύοντας αγρίως το επικοινωνιακό αφήγημα του Μαξίμου.

Ads

Ο Μεγάλος Περίπατος φαίνεται πως είναι το τρίτο «χτύπημα», με το aftodioikisi.gr να αναφέρει ότι το Μαξίμου είναι εξοργισμένο επειδή ο δήμαρχος «δεν ρώτησε κανέναν» και το πολιτικό κόστος για το χάος που προκλήθηκε το επωμίζεται τελικά και η κυβέρνηση. Αυτός φαίνεται ότι ήταν και ο λόγος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του aftodioikisi.gr που η ΕΡΤ, με σειρά ρεπορτάζ της, αρχής γενομένης από την Δευτέρα 15 Ιουνίου που ξεκίνησε ο Περίπατος, έχει αναδείξει, σε μέγιστο βαθμό, τα τεράστια προβλήματα και την ταλαιπωρία των οδηγών στην Πανεπιστημίου και, βεβαίως, τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων, φορέων και, κυρίως, πολιτών.

Αυτό ενόχλησε σφόδρα την πλευρά Μπακογιάννη. Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει πως σε αυτό το πλαίσιο έγινε και η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία διαφοροποιήθηκε δημόσια από την επίσημη κυβερνητική γραμμη για την κρατική χρηματοδότηση σε ΜΜΕ, ζητώντας να δοθεί η περίφημη «λίστα Μαξίμου – Πέτσα» με τα ΜΜΕ και τα ποσά που αυτά έλαβαν από το συνολικό κονδύλι των 20 εκατ. ευρώ.