Ελλείψεις σε προσωπικό και σε κονδύλια αντιμετωπίζουν οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Εορδαίας στην Κοζάνη. Οι υπεύθυνοι των σταθμών ανακοίνωσαν στους γονείς ότι θα πρέπει η ίδιοι να φροντίζουν για τη διατροφή των παιδιών τους καθώς από τις 15 Ιανουαρίου έπαψε να χορηγείται στα παιδιά μεσημεριανό φαγητό και από τις 15 Απριλίου 2011 έπαψε να χορηγείται και το πρωινό.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τροφοδοσία των βρεφονηπιακών σταθμών σταμάτησε από το 2010 και τα παιδιά σιτίζονταν με τα αποθέματα του προηγούμενου έτους, χωρίς να αποσταλούν νέα τρόφιμα, καθώς ο δήμος δεν έχει να διαθέσει κονδύλια για την κάλυψη των σχετικών αναγκών.

Σημειώνεται πως στο Δήμο Εορδαίας λειτουργούν συνολικά 12 βρεφονηπιακοί σταθμοί από τους οποίους οι 5 στην Πτολεμαΐδα όπου φοιτούν 140 παιδιά. Τα κτίρια που στεγάζουν τους δυο από τους τρεις παιδικούς σταθμούς μέσα στην πόλη της Πτολεμαΐδας είναι ακατάλληλα, καθώς πρόκειται για ισόγεια πολυκατοικιών, χωρίς αυλές, όπου δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας.