Με τσεκούρι εισέβαλε στην Εφορία Κοζάνης ένας άνδρας και επιτέθηκε σε υπαλλήλους, τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις, εκ των οποίων τους δύο σοβαρά. Τρεις από τους τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Ads

Ειδικότερα, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης, ένας άντρας, κρατώντας τσεκούρι, μπήκε στην Εφορία Κοζάνης και επιτέθηκε σε εφοριακούς.

Ο δράστης συνελήφθη απο την αστυνομία.

Μιλώντας στο Kozani TV μια εργαζόμενη στην εφορία περιέγραψε -εμφανώς σοκαρισμένη- όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια της.

Ποια η κατάσταση των τραυματιών – Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για τον δράστη

Ads

Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται οι τρεις σοβαρότερα τραυματίες της σημερινής επίθεσης, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από το «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης.

Σύμφωνα με πηγές από το νοσοκομείο, σε εξέλιξη είναι το χειρουργείο του 56χρονου, ο οποίος φέρει σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και η κατάσταση του είναι κρίσιμη.

Η 66χρονη έχει καταστροφή του δεξιού οφθαλμού, θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο, ενώ εξετάζεται από νευροχειρουργούς, γναθοχειρουργούς και οφθαλμίατρους.

Ελαφρύτερα τραυματισμένη είναι 47χρονη, η οποία φέρει θλαστικά κατάγματα και νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Αστυνομική πηγή που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι ο δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης με το τσεκούρι (κρατείται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης) αρνείται να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς σχετικά με τους λόγους της πράξης του.

Το 2017 όπως ανέφερε η ίδια πηγή είχε απασχολήσει τις αρχές όταν προκάλεσε ζημιές σε ΑΤΜ τράπεζας και σε δύο παρκόμετρα.

Το βίντεο της προσαγωγής του δράστη