Την εκτίμηση ότι η δημόσια περιουσία πρέπει να αξιοποιηθεί εξέφρασε ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας ότι από τον Απρίλιο είχε καταθέσει ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, λαμβάνοντας απάντηση από τον υφυπουργό πως «όντως υπάρχει πρόβλημα αξιοποίησής της». «Αξιοποίηση δεν σημαίνει εκποίηση» τόνισε.

Ads

Σε συνέντευξή του στην στον ρ/σ Σκάι 100,3 ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι σύμφωνα με μελέτες το 28% της δημόσιας περιουσίας δεν είναι καταγεγραμμένο, ενώ για ένα μεγάλο μέρος δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ξεκαθάρισε ότι αξιοποίηση δε σημαίνει εκποίηση και ζήτησε το δημόσιο να μη χάσει την κυριότητά του στην δημόσια περιουσία.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που υπάρχει σχετικά με αυτό το θέμα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο Φώτης Κουβέλης υποστήριξε ότι αυτή «γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού».

Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις της τρόικας, είπα ότι υπερέβη κάθε όριο, ωστόσο αναρωτήθηκε «η τρόικα περιμέναμε να μας πει για το ζήτημα της δημόσιας περιουσίας;» και χαρακτήρισε το έργο την κυβέρνησης ως «αποσπασματικό».

Ads