Με την έγκριση της εισήγησης του Φώτη Κουβέλη με ποσοστό 78% ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Από τα 111 μέλη της Κ.Ε που ψήφισαν, 22 στελέχη ψήφισαν αποχή. Πρόκειται να τους διαφωνούντες με την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση. Η μελλοντική εικόνα της ΔΗΜΑΡ δεν θα είναι μια “ήπια εκδοχή” του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του κόμματος.

Ads

Συγκεκριμένα από τα 111 μέλη ψήφισαν οι 107. Οι 77 υπέρ, οι 22  αποχή, και 8 παρών.

Τα 22 στελέχη που απείχαν έχουν εκφράσει με κείμενο τους την διαφωνία για την απόφαση αποχώρησης από την κυβέρνηση αλλά δεν το έθεσαν σε ψηφοφορία.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κλείνοντας την διήμερη συνεδρίαση υπεραμύνθηκε της απόφασης για την αποχώρηση από την κυβέρνηση καθώς η στάση της ΝΔ και του πρωθυπουργού το τελευταίο δίμηνο εξωθούσε τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ads

Το μέλλον της ΔΗΜΑΡ δεν θα είναι ούτε “ήπια εκδοχή” του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο κ. Κουβέλης, προσθέτοντας ότι το κόμμα δεν θα κινηθεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα ακολουθήσει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την συγκρότηση του τρίτου πόλου στην πολιτική σκηνή της χώρας.