Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής με αφορμή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις «λίστες Πέτσα» και τις δημοσκοπήσεις, καταγγέλλοντας “πολιτικά παιχνίδια” στην πλάτη των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραια.

Ads

Ειδικότερα, όπως είπε γίνονται εγκρίσεις προσλήψεων από πολιτικά γραφεία, για κάποιους που κάνουν κουμάντο στο ποιος θα μπει στη δουλειά, για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, ακόμα και την υποχρεωτική εγγραφή σε ένα εργοδοτικό σωματείο ως προϋπόθεση για την πρόσληψη. Σύμφωνα με τον ίδιο όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι «διακρίνουν γύρω τους και κοντά τους κομματάρχες και οικογενειοκρατία, ότι πλέον δεν υπάρχει μόνο ο δρόμος του μεταξιού, υπάρχει και ο δρόμος του λιμανιού που ξεκινάει από την Κουντουριώτου στον Πειραιά και φτάνει μέχρι το ΣΕΜΠΟ».

Συνεχίζοντας ο κ. Κουτσούμπας υπενθύμισε ότι επί της οδού Κουντουριώτου στεγάζεται το γραφείο του υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδου. «Κι αν ακολουθήσουμε τη διαδρομή της διαπλοκής που γράφεται στον τύπο, βλέπουμε όλως συμπτωματικώς ότι operator manager στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, στον ΣΕΠ ΑΕ, είναι κάποιος ονόματι Νίκος Κατσαφάδος… Ενώ διευθυντής προσωπικού στην θυγατρική της COSCO, D Port, είναι επίσης κάποιος Μιχάλης Κατσαφάδος…Κι επειδή στο Λιμάνι οι αποστάσεις είναι μεγάλες πρέπει να φροντίσουν να υπάρχει και κάποιος καλός και γνωστός εκπαιδευτής οδηγών, για να τους πηγαίνει και ξανά όλως τυχαίως και αυτός ονομάζεται Νίκος Κατσαφάδος».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι οι συμπτώσεις δεν σταματούν καθώς, όπως είπε «ένα άλλο αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στους χώρους δουλειάς υποτίθεται για ελέγχους ασφαλείας του λιμανιού, αλλά στην πραγματικότητα για να κάνει κατήχηση στους εργαζόμενους για να προστατεύουν την εταιρία, να μη διεκδικούν κλπ κλπ, το οδηγεί ένας που ονομάζεται Θεόδωρος Κατσαφάδος… ονομάζεται Θεόδωρος Κατσαφάδος».

Σε ότι αφορά την εξεταστική επιτροπή ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επανέλαβε ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.  χωρίς να έχει αυταπάτες ότι θα προκύψει κάτι θετικό,ενώ σημείωσε όπως όλες οι κυβερνήσεις αξιοποίησαν μηχανισμούς εξωραϊσμού της αντιλαϊκής τους πολιτικής.

Ads

Έκανε δε αναφορά σε τροπολογία που είχε καταθέσει για το ζήτημα των ΜΜΕ η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ πριν από περίπου ενάμιση χρόνο και δεν είχε γίνει αποδεκτή ούτε από την κυβέρνηση της ΝΔ ούτε και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο ζήτημα της πανδημίας σημειώνοντας: “Αν είχατε ακούσει το ΚΚΕ τα πράγματα θα ήταν εμφανώς καλύτερα”. Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κυβέρνηση που έχει κλείσει τα αυτιά της και δεν προχωρά στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, στην επίταξη του ιδιωτικού, σε μέτρα προστασίας σε μέσα μαζικής μεταφοράς και χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης.