Για κάλπικη αντιπαράθεση κατηγορεί ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου, σύμφωνα με τον ίδιο, «να κρύψουν, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, την πραγματική σύμπλευσή τους με τη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου». Επίσης υποστηρίζει ότι ο θεσμός της Προεδρίας της Δημοκρατίας «λειτουργεί επικυρωτικά στην αντιλαϊκή πολιτική».

Ads

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο γ.γ του ΚΚΕ υποστηρίζει, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα»  ότι πρόκειται για «μία αντιπαράθεση, που συντηρείται κυρίως από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τα μάτια στραμμένα στην κάλπη, άσχετα εάν ο ένας λέει ότι θα γίνουν το 2016 και ο άλλος το 2014. Θυμίζει την ιστορία του παλιού δικομματισμού για το ποιος θα κάτσει στο σβέρκο του λαού».

«Το ΚΚΕ δεν θα στηρίξει κανένα υποψήφιο -όπως κι αν αυτοπροσδιορίζεται αυτός στην πολιτική γεωγραφία- για έναν κρατικό θεσμό, όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας, που ανεξάρτητα από προσωπικές προθέσεις, λειτουργεί επικυρωτικά στην αντιλαϊκή πολιτική», τονίζει ο Δ. Κουτσούμπας, απαντώντας σε ερώτηση εάν το κόμμα του θα στήριζε έναν υποψήφιο από τον χώρο της Αριστεράς.

Σε ό, τι αφορά την τρομοκρατία, σημειώνει ότι το ΚΚΕ δεν ξαφνιάζεται με τις εξελίξεις στο ζήτημα, «την επιλογή δηλαδή των επιτελείων του συστήματος, της αστικής τάξης, διάφορων υπηρεσιών και μηχανισμών, να αξιοποιούν τέτοιες οργανώσεις και ομάδες, με στόχο τον αποπροσανατολισμό και την τρομοκράτηση του λαού, τη συκοφάντηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Ιδιαίτερα σήμερα που ο λαός μας πρέπει να σηκώσει κεφάλι, να οργανωθεί για να πάρει ανάσες και για να απαλλαγεί τελικά από τα βάσανά του. Γι’ αυτό καλούμε σε επαγρύπνηση και εγρήγορση το εργατικό λαϊκό κίνημα».

Ads