«Την Κυριακή ψηφίζουμε “Λαϊκή Συσπείρωση“, το ψηφοδέλτιο και το κόκκινο γαρύφαλλο, για να κάνουμε την έκπληξη, να πάμε πιο ψηλά, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ads

«Δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, περιφερειακός σύμβουλος σημαίνει αγωνιστής για τα δικαιώματα των εργαζόμενων, του λαού και όχι χειροκροτητής της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής» υπογράμμισε, δηλώνοντας ότι η μόνη εναλλακτική ψήφος αυτή στη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ εκτίμησε ότι η ταύτιση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερη στους δήμους και στις περιφέρειες από ό,τι μέσα στη Βουλή, σημειώνοντας ότι αλληλοϋποστηρίζονται σε πολλά ψηφοδέλτια των τοπικών εκλογών.

«Όταν βλέπουμε δηλαδή, την προηγούμενη τετραετία το ΠΑΣΟΚ να ψηφίζει το 70% των νομοσχεδίων ή αντίστοιχα το 50% και πλέον των νομοσχεδίων να ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαίνουμε τι γίνεται στον χώρο των δήμων και των περιφερειών. Και δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη για αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστεί και να γενικευτεί το βήμα που έγινε με τη στήριξη του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές.

Ads

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται προς το χειρότερο»

Κληθείς να σχολιάσει την αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και τον νέο πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Κουτσούμπας -μεταξύ άλλων- ανέφερε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται προς το χειρότερο, έχει γίνει πλέον ένα κλασσικό αστικό κόμμα που δεν το ξεχωρίζεις από τη ΝΔ στα βασικά ζητήματα. Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι “πρέπει να μοιάσουμε περισσότερο με τη ΝΔ για να κερδίσουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία” που επιδιώκει στις επόμενες εκλογές».

«Στα λόγια όλοι μιλάνε για “μάχη κατά της δεξιάς”, αλλά όταν εσύ μετακινείσαι όλο και πιο δεξιά με τις προτάσεις και τις θέσεις σου αυτό συμβαίνει. Βεβαίως, για εμάς δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Κάποιοι φαίνονται έκπληκτοι, παρουσιάζονται σαν να μην το περιμένανε αυτό το πράγμα. Είναι μία φυσιολογική πορεία» συμπλήρωσε.

«Άνοιγμα» στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Κληθείς να απαντήσει αν στο ΚΚΕ υπάρχει χώρος για τους δυσαρεστημένους βουλευτές ή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξήγησε:

«Οι πόρτες του ΚΚΕ, η αγκαλιά του ΚΚΕ, το χέρι που δίνουμε απευθύνεται σε όλο αυτό τον εργατόκοσμο, τον λαϊκό κόσμο, σε συνδικαλιστές σε σωματεία που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, σε επιστήμονες, σε άλλους ανθρώπους, σε νέους ανθρώπους οι οποίοι πίστεψαν και ακόμα είχαν την αυταπάτη μέχρι τις προηγούμενες εκλογές ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο ενισχύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και του έδωσαν μία τελευταία ευκαιρία εκεί, όμως διαψεύστηκαν, απογοητεύτηκαν, βρίσκονται σε μεγάλο προβληματισμό. Σε αυτούς τους ανθρώπους απευθυνόμαστε».