Σε συστράτευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και συμπόρευση με το ΚΚΕ κάλεσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δήλωσή του στη διάρκεια του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Ads

«Η μοναδική ελπίδα και προοπτική είναι η γρήγορη ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, η οργάνωση της λαϊκή πάλης, η προώθηση της λαϊκής συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη, τους υπάλληλους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες και τους νέους», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προϋπόθεση για να βρεθεί πραγματικά ο λαός στην εξουσία είναι η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η μονομερής διαγραφή του χρέους.

Τα συλληλητήρια του ΠΑΜΕ διεξήχθησαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη (Αγαλμα Βενιζέλου) και άλλες πόλεις της χώρας με αιτήματα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, την προστασία των ανέργων, την αποκατάσταση των περικοπών στους συνταξιούχους, την κατάργηση των χαρατσιών και την ανάκληση των απολύσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Ads