Οι προγραμματικές δηλώσεις επιβεβαιώνουν πως στη νέα κυβερνητική θητεία, η ΝΔ θα επιχειρήσει να τρέξει πιο αποφασιστικά την επίθεση, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ads

«Όλα αυτά για τα οποία προειδοποιούσε το ΚΚΕ στην προεκλογική περίοδο είναι εδώ», είπε, διαμηνύοντας το ΚΚΕ δεν θα έχει καμία στάση αναμονής, ούτε θα δώσει στην κυβέρνηση περίοδο χάριτος. Αντίθετα οι 21 βουλευτές που εξέλεξε το ΚΚΕ, έχουν ήδη πάρει τη θέση τους εκεί που είχαν υποσχεθεί, δίπλα στο λαό και στις διεκδικήσεις του, όπως εξήγησε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκαθάρισε πως θα διαψευστεί πανηγυρικά όποιος εξακολουθεί να μιλάει για δήθεν παντοδυναμία της κυβέρνησης και να την αβαντάρει με αυτό τον τρόπο. Συμπλήρωσε πως η παντοδυναμία ή όχι μιας κυβέρνησης δεν κρίνεται από την κοινοβουλευτική της δύναμη ή το ποσοστό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά από το αν υπάρχει δυνατό εργατικό – λαϊκό κίνημα και ΚΚΕ, «και στην χώρα μας υπάρχει».

«Έχετε αντίπαλο κύριοι της κυβέρνησης», ανέφερε, επισημαίνοντας πως το ΚΚΕ θα κάνει ότι περνάει για να δυσκολέψει το αντιλαϊκό της έργο, για να είναι μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση.