Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια περίθαλψη που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ads

«Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο έκτρωμα που έχει ήδη απορριφθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού και σύσσωμο τον ιατρικό κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του στην συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

«Οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι τα μεγάλα κοράκια της υγείας, οι κλινικάρχες και οι μεγάλες αλυσίδες στον χώρο της», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για αντιδραστική συνέχεια και ταυτόχρονα αντιδραστική τομή, που συνδιαμορφώθηκε από τα κοράκια της Υγείας και τους κλινικάρχες. Προειδοποίησε μάλιστα πως με το νομοσχέδιο θα γίνει αναγκαστικός μονόδρομος για τους ασθενείς ο ιδιωτικός τομέας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υποστήριξε πως με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση έχει πετύχει μια παγκόσμια πρωτοτυπία, εξηγώντας πως δεν έχει μαζί της ούτε μια ένωση νοσοκομειακών γιατρών, ούτε έναν φορέα υγειονομικών, καθώς έχει καταδικαστεί από όλους.

Ads

Επεσήμανε μάλιστα πως η κυβέρνηση φέρνοντας την τελευταία στιγμή διατάξεις για τα μισθολογικά των γιατρών, αυτοαναιρείται και αυτογελοιοποιείται μιας και δεν εξηγεί τί χρειάζονται τα ιδιωτικά ιατρεία, αφού υποτίθεται ότι βελτιώνει τόσο πολύ τους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ.