Σύμφωνα με ενημέρωση από το ΚΚΕ, «μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών του επικεφαλής του αντιδραστικού καθεστώτος της Ουκρανίας, Β. Ζελένσκι, καθώς και της διεξαγωγής κλειστής συνεδρίασης με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ, στην οποία προφανώς θα συζητηθεί και η ένταξη της Ουκρανίας, είναι αυτονόητο πως ούτε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, ούτε κάποιο άλλο στέλεχος του ΚΚΕ πρόκειται να συμμετάσχει».

Ads

Ads

Υπενθυμίζεται ότι το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών αρχίζει την Τετάρτη 10 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024. Η ένατη ετήσια συνάντηση του Φόρουμ έχει τον τίτλο «The Great Transition» (Η Μεγάλη Μετάβαση) και θα επικεντρωθεί στις πολύπλευρες μεταβάσεις που βιώνει ο κόσμος μας σήμερα.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν περισσότεροι από 1.000 ομιλητές από 70 χώρες, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, η Πρόεδρος της Σλοβενίας Nataša Pirc Musar, ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Jakov Milatović, η Βασίλισσα Dana της Ιορδανίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Mathias Cormann, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία Paolo Gentiloni και ο Επίτροπος για τη γειτονία και τη διεύρυνση Oliver Varhelyi.