Ο πραγματικός αντίπαλος του λαού, «τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο», δεν έφυγε με την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «είναι εδώ πιο έτοιμος και εξοπλισμένος να αξιοποιήσει την κυβερνητική εναλλαγή, για νέα προνόμια, για μια καπιταλιστική ανάκαμψη» δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας την Τετάρτη στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
 

Ads

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΚΟ) του ΚΚΕ, στηριζόμενη στη δουλειά όλου του κόμματος και αισθανόμενη το βάρος της ευθύνης τής ανταπόκρισης στο βασικό καθήκον ισχυροποίησης της εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα κι έξω από την Βουλή, θα συμβάλει στο να δυναμώσουν οι αγώνες ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους» πρόθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

 
 
Μεταξύ άλλων επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για συστηματική καλλιέργεια της παραπλανητικής και ψεύτικης θέσης περί αλλαγής της ΕΕ σε θετική κατεύθυνση επειδή μετακινείται προς την ποσοτική χαλάρωση και τόνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι ταυτόχρονα οι κυβερνήσεις παίρνουν φιλολαϊκά μέτρα». Τόνισε δε ότι εκείνο που εγγυάται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι «μεγάλα κέρδη για το κεφάλαιο – “λιτό βίο” για τον λαό».
 
Σημείωσε τέλος ότι, μέσω κατάθεσης συγκεκριμένων προτάσεων νόμων και τροπολογιών, η ΚΟ του ΚΚΕ θα κινηθεί για τη λήψη μέτρων ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών και την απαλλαγή τους από τα χαράτσια, για την ανακούφιση προστασία των ανέργων, για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων και την κατάργηση αντεργατικών μέτρων, την πραγματική επαναφορά του κατώτατου μισθού το λιγότερο στα 751 ευρώ για όλους, την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης καθώς και για την επιστροφή των «κλεμμένων» από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Επίσης θα ζητήσει αύξηση του αφορολόγητου στις 40.000 ευρώ για κάθε οικογένεια με την ταυτόχρονη αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου.
 
Γραμματέας της ΚΟ και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι
 
Ο Αχιλλέας Κανταρτζής θα είναι ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, σύμφωνα με τον καταμερισμό που αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της ΚΟ. Μέλη της Γραμματείας θα είναι οι Θανάσης Παφίλης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Σπύρος Χαλβατζής, Γιώργος Λαμπρούλης και Γιώργος Μαρίνος. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος ορίστηκαν οι Θανάσης Παφίλης και Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ για αντιπρόεδρος της Βουλής θα προταθεί ο Γιώργος Λαμπρούλης.