«Απάτη ολκής» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης περί προστασίας της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, κατά την εισήγηση του επί του νομοσχεδίου με τα πρόσθετα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2+10 δις.

Ads

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας επί του νομοσχέδιου εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση σφίγγει και άλλο τη θηλιά  του ελληνικού λαού εφαρμόζοντας τις επιταγές των Ευρωπαίων εταίρων. Πρόκειται, υπογράμμισε για μία «συμφωνία που φέρνει το ξεσπίτωμα χιλιάδων λαϊκών οικογενειών, νέους φόρους και εκβιασμούς στους πολίτες για να πληρώσουν». «Πρόκειται για συμφωνία – λαιμητόμο, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για να μπορούν με σιγουριά οι ξένοι μονοπωλιακοί όμιλοι να ξέρουν ότι μπορούν να κερδοσκοπήσουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το ίδιο έργο έχει παιχθεί πολλές φορές στο παρελθόν» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας και παίζεται και από τη δεύτερη φορά Αριστερά τόνισε.

Μιλώντας για τις διατάξεις του νομοσχέδιου, τόνισε ότι πρόκειται για μια ακόμα παρτίδα μνημονιακών προαπαιτούμενων, μια συμφωνία που όπως προέβλεψε θα οδηγήσει σε ξεσπίτωμα, νέους φόρους, σε νέα ομηρία τους χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Ads

«Κάθε φορά η κυβέρνηση σκαρφίζεται κάτι για να ξεγελάσει το λαό. Τώρα το παραμύθι λέγεται διαπλοκή που προσπαθεί μα μας ανατρέψει. Μόνο που το παραμύθι δεν έχει δράκο γιατί την ίδια στιγμή εξασφαλίζουν φοροαπαλλαγές και κοινοτικές επιδοτήσεις από το πακέτο Γιούνκερ», κατέληξε ο γ.γ. του ΚΚΕ.