Απάντηση στον Κώστα Μπακογιάννη δίνει με δήλωσή της η Ιωάννα Κούρτοβικ, εκλεγείσα δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα».

Ads

Την Παρασκευή (13/10), ως καλεσμένος του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ANT1, o κ. Μπακογιάννης κλήθηκε από τον Νίκο Χατζηνικολάου να απαντήσει για το πώς θα αισθανθεί όταν από τον ερχόμενο Ιανουάριο στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα έχει απέναντί του την Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία ως δικηγόρος έχει αναλάβει -μεταξύ άλλων- την υπεράσπιση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Ως δήμαρχος οφείλω να μην επιτρέπω στον εαυτό μου να προσωποποιώ τις διαφορές. Άλλωστε ακόμη και ο χειρότερος εγκληματίας δικαιούται συνηγόρου και δικαιούται υπερασπίσεως. Αλλά εδώ υπάρχει ένα ευρύτερο θέμα, που είναι ότι η συγκεκριμένη κυρία εκφράζει μία αντίληψη για την πόλη. Μία λογική που θέλει να κρατήσει την πόλη πίσω, στο σκοτάδι» απάντησε ο Κώστας Μπακογιάννης, που διεκδικεί την επανεκλογή του στο δημαρχιακό θώκο της Αθήνας.

Τι απαντά η Ιωάννα Κούρτοβικ

Με δήλωσή της, η κυρία Κούρτοβικ κάνει λόγο για «διατεταγμένη υποτελής δημοσιογραφία, δια στόματος Νίκου Χατζηνικολάου» που ανέλαβε «να ανοίξει το χώρο για τον κ. Μπακογιάννη, μέλος της κυβερνώσας τον τόπο οικογένειας, να εξαπολύσει επίθεση εναντίον μου, χωρίς να “λερώνει” το λόγο του με τα ονόματα (μιας και ο δημοσιογράφος είχε αναλάβει για λογαριασμό του αυτό το επίπονο έργο), εμπλέκοντας τις προσωπικές του εμπάθειες και τα μίση στην εκλογική αναμέτρηση».

Ads

«Επιχειρώντας με την ευκαιρία και οι δυο να πλήξουν άμεσα το δημοτικό σχήμα που με τίμησε, με τη συμμετοχή σ’ αυτές τις εκλογές κι ας μην ήξεραν ούτε το όνομά του, και επιχειρώντας έμμεσα (πλην σαφώς) να πλήξουν τον αντίπαλό του, ελπίζοντας έτσι να αποσπάσουν ψήφους από τον Χάρη Δούκα, προβάλλοντας το όνομα του μαζί με τη φωτογραφία μου. Ο υποψήφιος Δήμαρχος ανάδειξε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τις δημοκρατικές διαδικασίες, το σεβασμό του πολιτικού λόγου και τη λειτουργία του Δήμου, δείχνοντας πού είναι το σκοτάδι» σημειώνει.

«Ο δημοσιογράφος που υπέβαλε τον εαυτό του στον εξευτελισμό της υποτέλειας σε ένα υπαγορευμένο ανθρωποφαγικό αφήγημα, σε υπηρέτηση των αμέσων και έμμεσων εντολέων του, προσβάλει με τις υπηρεσίες του την έννοια της ελεύθερης δημοσιογραφίας, όσο από αυτήν απομένει στα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στις μέρες μας. Λυπάμαι» καταλήγει η Ιωάννα Κούρτοβικ.