Την ανάγκη να επικρατήσει η ψυχραιμία και η σωστή διαχείριση όσον αφορά τους υψηλούς τόνους με την Τουρκία, επισημαίνουν με συνεντεύξεις και μία ανάρτηση στο twitter κυβερνητικά στελέχη.

Ads

Ο  υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης ερωτηθείς στο ραδιόφωνο του Alpha σχετικά με τα πρόσφατα επεισόδια έντασης στο Αιγαίο δήλωσε ότι η Ελλάδα απαντά διπλωματικά, εξηγώντας  ότι κάποιες φωνές οι οποίες ήταν να ενημερωθούν ενημερώθηκαν, καθώς και ότι οι πόρτες που έχει  χτυπήσει η ελληνική διπλωματία ήταν ανοιχτές ήδη.

Παράλληλα, ο κ. Αμανατίδης εξέφρασε την εκτίμησή του είναι ότι «όλα αυτά έχουν στόχο το εσωτερικό ακροατήριο», λόγω του δημοψηφίσματος της 16η Απριλίου.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο συνέντευξης του στο ΑΠΕ, στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, σημειώνει ότι τα πράγματα δεν έχουν αυτό τον χαρακτήρα ο οποίος πολλές φορές εμφανίζεται και ζητάει «να κατέβουν οι τόνοι», «να μην διογκώνουμε αυτά τα ζητήματα».

Ads

Έρχεται η τουριστική περίοδος και αυτά όλα είτε ηθελημένα είτε αθέλητα αξιοποιούνται από όσους έχουν λόγο. Εμείς από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και το Λιμενικό Σώμα που είναι στην πρώτη γραμμή παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία και νηφαλιότητα», τονίζει ο υπουργός Ναυτιλίας.

O ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος σχολίασε μέσω twitter.

«Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για κομματική εκμετάλλευση ούτε για επιθέσεις κατά πολιτικών φαντασμάτων» σημειώνει.

Και συνεχίζει :  «Αποκλειστικά αρμόδιο να απαντά στις απαράδεκτες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπ. Εξ. είναι το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών».