Συνέχεια στο ζήτημα που έχει προκύψει με τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία (Τρίκαλα και Καρδίτσα) έδωσε σήμερα ο νέος περιφερειάρχης, Δημήτρης Κουρέτας.

Ads

Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης, αφού εμφανίστηκε στο Open, αναφέρθηκε σε έγγραφα για τα έργα που είχαν προγραμματιστεί σε περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες και σταμάτησαν λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών, καταρρίπτοντας ουσιαστικά τα όσα είπε ο Κώστας Αγοραστός, αλλά και τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος υιοθέτησε τη θέση του απερχόμενου Περιφερειάρχη.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουρέτα, ο Κώστας Αγοραστός, έδωσε εντολή την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, δύο ημέρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, στις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας, να σταματήσουν τα έργα στα αναχώματα, ενώ με έγγραφό του την ίδια ημέρα είχε ενημερώσει για την απόφασή του να σταματήσουν τα έργα και τους Χρήστο Σταϊκούρα και τον Νίκο Ταχιάο.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι οι κάτοικοι των χωριών που πλημμύρισαν τον ενημέρωσαν ότι στις 18 Οκτωβρίου σταμάτησαν τα έργα και πως ο ίδιος επιβεβαίωσε την καταγγελία μιλώντας με την προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας, η οποία του είπε ότι με εντολή του κ. Αγοραστού οι εταιρείες σταμάτησαν τα έργα στα αναχώματα.

Ads

Άλλωστε, και ο κοινοτάρχης Βλοχού, Γιάννης Κουκάς, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΙ, υποστήριξε ότι τα έργα στα αναχώματα ξεκίνησαν λίγες μέρες πριν από τον β’ γύρο και σταμάτησαν την επομένη των εκλογών.

«Αν σταμάτησαν τα έργα για μια μέρα τα μηχανήματα για οποιοδήποτε λόγο ή για συντήρηση νομίζω αυτό δε σημαίνει διακοπή των έργων. Αυτή τη στιγμή έχουμε 90 μηχανήματα στη Μαγνησία» είχε υποστηρίξει από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε ο νέος περιφερειάρχης, «ο Κώστας Αγοραστός με έγγραφό του στις 24 Σεπτεμβρίου προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καλούσε τους Σταϊκούρα και Ταχιάο, να συναντηθούν για να δουν τι θα γίνει με τα αναχώματα στις περιοχές που πλημμύρισαν.

Στις 14 Οκτωβρίου δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με το οποίο τα έργα, αλλά όχι των αναχωμάτων, τα αναλαμβάνει η κεντρική διοίκηση. Τέσσερις μέρες μετά στις 18 Οκτωβρίου, ο Αγοραστός έστειλε έγγραφο στους Σταϊκούρα, Ταχιάο ότι δεν έχει χρήματα και σταματάει τα έργα».

Ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, επεσήμανε ότι ο Κώστας Αγοραστός αποδοκιμάστηκε και τον καλεί να του παραχωρήσει γραφείο στην περιφέρεια, δίπλα από το δικό του, προκειμένου να παρακολουθεί τις κινήσεις του και να λέει τη γνώμη του πριν ληφθούν αποφάσεις μέχρι την 1η Ιανουαρίου που επίσημα ο Δημήτρης Κουρέτας θα αναλάβει τα ηνία της περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Θέλω να ξέρω τις αποφάσεις που παίρνει και να λέω τη γνώμη μου. Και να πηγαίνουμε μαζί στους κατοίκους για να τους ενημερώνουμε, όπως πηγαίνω εγώ. Δεν θα τον πειράξουν, το εγγυώμαι».