Τριετές πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας, ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει το έκτακτο σχέδιο της Κομισιόν για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και σε όσες άλλες χώρες του λεγόμενου Βαλκανικού Διαδρόμου κριθεί αναγκαίο. H βοήθεια θα φτάσει στους πρόσφυγες είτε με την καταβολή μετρητών είτε με τη παροχή κουπονιών που οι πρόσφυγες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την αγορά τροφίμων, φαρμάκων και άλλων, ενώ από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα διανεμηθούν κουπόνια για τη διαμονή των ανθρώπων αυτών.

Ads

Όπως είπε σήμερα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ ο Γιάννης Μουζάλας, το υπουργείο θα διανείμει 20.000 voucher (κουπόνια) για τη διαμονή και διατροφή των προσφύγων και μεταναστών

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ζήτησε από τους περιφερειάρχες να του δώσουν λίστα με χώρους μόνιμης εγκατάστασης προσφύγων-μεταναστών σε όλη τη χώρα και κυρίως στις περιφέρειες που βρίσκονται στο δρόμο τους, δηλαδή, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Ζήτησε ωστόσο να υπάρξει ισοκατανομή σε όλη την Ελλάδα.

Από την πλευρά τους οι περιφερειάρχες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εξέλιξη της κατάστασης.

Ads