Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης. 

Ads

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος στην τοποθέτησή του έμμεσα δικαιολόγησε τον Αντώνη Σαμαρά, τον τότε «αποστάτη» όπως τον αποκαλούσε η ΝΔ, για τη στάση του, αναφέροντας πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν απομονωμένος από τον λαό και το υπουργικό του Συμβούλιο και για αυτό έπεσε.

Ειδικότερα εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση είπε: «Ποιος θα υπογράψει τη συμφωνία; Ένας απομονωμένος από τον λαό, αλλά και την κυβέρνησή του και το υπουργικό του συμβούλιο πρωθυπουργός, χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Οι κυβερνήσεις έπεσαν τότε (σημ: κυβέρνηση Μητσοτάκη) γι’ αυτό αρχίζει και μυρίζει πτώση και στη δική σας. Ακούστε, λοιπόν, επειδή το επικαλείστε: Εκείνη η κυβέρνηση με τέτοια προβλήματα έπεσε και ετοιμάζεστε να πέσετε και εσείς, αργά ή γρήγορα».