Ευθεία διασύνδεση των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ με το Predator και στο βάθος με το ΚΕΤΥΑΚ «βλέπει» ο ευρωβουλευτής και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου PEGA Στέλιος Κούλογλου.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με παρέμβασή του από τις Βρυξέλλες στην εκπομπή «Ελεύθερο Σημείο» της ««ΚΡΗΤΗ TV» με τον δημοσιογράφο Λευτέρη Συμβουλάκη, αναφέρθηκε στο πρώτο περιληπτικό πόρισμα της Επιτροπής PEGA, που ολοκλήρωσε πριν μια εβδομάδα τις επαφές της στην Αθήνα διερευνώντας το σκάνδαλο των υποκλοπών, αναφέροντας ότι τα μέλη έφυγαν με περισσότερα ερωτήματα από αυτά που ήρθαν για να λάβουν απαντήσεις, καθώς βρήκαν “θύρες” κλειστές ως προς την πληροφόρηση από το Μαξίμου.
Ο κ. Κούλογλου τόνισε ότι το προ-πόρισμα της PEGA δείχνει ότι υπήρχε ενιαίο κέντρο των παρακολουθήσεων υπό το Μέγαρο Μαξίμου. Ακόμη έκανε ευθέως τη διασύνδεση των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ με το Predator, λέγοντας ότι δεν μπορεί να είναι συμπτώσεις οι υποθέσεις Κουκάκη και Ανδρουλάκη, ενώ μίλησε για το ΚΕΤΥΑΚ λέγοντας ότι είναι «η ΕΥΠ μέσα στην ΕΥΠ».
Αναφερόμενος στην παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Κούλογλου είπε ότι τον άκουγαν για προσωπικούς λόγους και μετέφερε στον τηλεοπτικό αέρα ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι εξοργισμένος μιλώντας μαζί του, ενώ κατονόμασε ως πραγματικούς ιδιοκτήτες την Intellexa των Λαβράνου και Μπίτζιου.
Μάλιστα ο κ. Κούλογλου, απαντώντας στο ερώτημα γιατί μπορεί να θέλει το Μέγαρο Μαξίμου να παρακολουθεί, απάντησε ότι «λόγω της οικογενειακής προϊστορίας του κ. Μητσοτάκη, καθότι ο κ. Κώστας Μητσοτάκης έπεσε από τον εσωκομματικό αντίπαλο, τον κ. Σαμαρά, θεωρώ πως έχει τραυματίσει τόσο το γιο που οι παρακολουθήσεις αφορούσαν βασικά τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να τον υπονομεύσουν».
Αναλυτικά η συνέντευξη του Στέλιου Κούλογλου στον Λευτέρη Συμβουλάκη:
Κύριε Κούλογλου, όταν η PEGA ήρθε στην Αθήνα, ο κ. Ανδρουλάκης δεν πήγε. Μήπως θεωρείτε ότι υπάρχει κάποιος λόγος και προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα των υποκλοπών;
«Δεν έχω καμία αίσθηση ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει να υποβιβάσει το ζήτημα ή θέλει να κάνει κάποιου είδους συνδιαλλαγή με τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση. Έχουν γίνει 340 έλεγχοι κινητών ευρωβουλευτών στο εργαστήριο που έχουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το μοναδικό κινητό που βρέθηκε να είναι “μολυσμένο” είναι του κ. Ανδρουλάκη. Αυτοί οι 340 ευρωβουλευτές ήταν από διαφορετικές χώρες. Είναι επομένως κατανοητό πόσο έχει πληγεί η εικόνα της χώρας μας από το γεγονός ότι η κυβέρνηση παρακολουθούσε έναν ευρωβουλευτή και αρχηγό κόμματος. Αυτό τα λέει όλα».
Πιστεύετε ότι σχετίζονται οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και του Predator;
«Τι ζόρι τραβάει ένας ιδιώτης να παρακολουθεί τον κ. Ανδρουλάκη; Γιατί τον παρακολουθούσε εκείνη τη στιγμή και η ΕΥΠ; Ο κ. Κουκάκης ερευνούσε οικονομικά εγκλήματα που συσχετίζονταν για παράδειγμα με τις τράπεζες. Για ποιον λόγο τον παρακολουθούσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών; Ξέρετε ποια είναι η απάντηση; Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δούλευε για ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό γινόταν στην πραγματικότητα. Είχαμε μια διεθνώς πρωτότυπη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις παράνομες υποκλοπές και παρακολουθήσεις. Η ΕΥΠ δούλευε για επιχειρηματίες. Και οι επιχειρηματίες νοίκιαζαν το Predator για λογαριασμό της κυβέρνησης. Και τα λεφτά που έδιναν τα έπαιρναν μέσα από μυστικές αναθέσεις τις οποίες δε γνωρίζουμε. Γιατί, όπως γνωρίζετε, η ΕΥΠ με το κέντρο τεχνολογίας, δηλαδή η ΕΥΠ μέσα στην ΕΥΠ, είναι εντελώς αδιαφανής. Δε γνωρίζουμε πού πάνε τα χρήματα. Αυτή είναι η ιδέα».
Όταν ήρθε η Εξεταστική Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα τι συνάντησε; Υπήρξε και διχογνωμία των μελών της Επιτροπής;
«Αυτή είναι μια πραγματική και ανεξάρτητη Εξεταστική Επιτροπή. Δεν είναι σαν τις δικές μας όπου το κάθε κόμμα βγάζει το πόρισμά του. Προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια. Υποβάλαμε μια σειρά από ερωτήσεις στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες με τους οποίους συναντηθήκαμε. Συγκεκριμένα, “τον κ. Ανδρουλάκη λέτε πως τον παρακολουθούσατε για εθνικούς λόγους. Από την άλλη μεριά λέτε πως ήταν λάθος. Πώς ήταν δυνατό αυτό;”. Εάν ήταν εθνικοί λόγοι, τότε δικαίως παρακολουθούταν.
Έπειτα, ο κ. Ανδρουλάκης δεν παρακολουθήθηκε μόνο από την ΕΥΠ, αλλά έγινε προσπάθεια να παρακολουθηθεί και από το Predator. Το ίδιο έγινε και με τον δημοσιογράφο, τον κ. Κουκάκη. Παρακολουθούταν από την ΕΥΠ. Όταν το κατάλαβε, ζήτησε εξηγήσεις και σταμάτησε η ΕΥΠ να τον παρακολουθεί.
Η κυβέρνηση άλλαξε τον νόμο με τον οποίο η αρμόδια Αρχή ήταν υποχρεωμένη να τον ενημερώσει ότι τον παρακολουθεί. Και στη συνέχεια, άρχισε να τον παρακολουθεί το Predator.
Έχουμε επομένως μια συντονισμένη επιχείρηση. Έχουμε ένα κέντρο το οποίο παρακολουθεί και τους δύο. Όχι μόνο αυτό…
Ρωτήσαμε γιατί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ήταν για τις παρακολουθήσεις δεν κλήθηκε ο κ. Κουκάκης, που βρέθηκε ότι ήταν ο πρώτος που παρακολουθούταν. Καμία απάντηση. Ρωτήσαμε γιατί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ήταν ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος παραιτήθηκε λόγω του σκανδάλου. Καμία απάντηση. Γιατί δεν κλήθηκαν ο κ. Λαβράνος και ο κ. Μπίτζιος που είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της Intellexa, της εταιρείας που εμπορεύεται το Predator; Καμία απάντηση και σε αυτό.
Κάναμε 15 ερωτήσεις και φύγαμε με 30 ερωτήματα παραπάνω, διότι είναι σαφές σε όλους ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης ενός πολύ μεγάλου σκανδάλου.
Οι Ευρωπαίοι ευρωβουλευτές δεν είναι κουτόφραγκοι που μπορούμε να τους κοροϊδέψουμε. Είναι άνθρωποι που κάνουν σοβαρά τη δουλειά τους. Εάν δείτε το πόρισμα που δόθηκε πριν λίγα εικοσιτετράωρα, το προσωρινό, από την αρμόδια εισηγήτρια, θα διαπιστώσετε πως είναι αναλυτικότατο και εμπεριστατωμένο. Είναι δεκαπέντε σελίδες με πολλές λεπτομέρειες που καταγράφουν όλη τη διαδικασία και οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αυτό ήταν καθηγούμενο από ένα ενιαίο κέντρο που οδηγεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Θέλετε να σας πως το γιατί; Το Predator είναι ένα ακριβό σύστημα που το νοικιάζει η εταιρεία σε διάφορους. Κυρίως οι κυβερνήσεις το ενοικιάζουν γιατί είναι ακριβό. Κάποιος πρέπει να συγκεντρώνει τις πληροφορίες που συλλέγει το Predator, το οποίο μπορεί να παρακολουθεί 30-40 άτομα. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει κάποιος ιδιώτης. Κανένας ιδιώτης δεν έχει τόσους υπαλλήλους ώστε να επεξεργάζεται τα στοιχεία. Αυτό το έκανε η ΕΥΠ. Είναι προφανές».
Δηλαδή και μέσα από τις ψηφιακές μεταρρυθμίσεις δεν ξέρουμε τι συμβαίνει;
«Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι υπήρχε ένα κέντρο παρακολουθήσεων, αλλά δεν ήμουν εγώ (ο Μητσοτάκης). Τι να κάνω; Να πάω μετά τη δουλειά σ’ έναν υπολογιστή και να παρακολουθώ; Ο κ. Μητσοτάκης ενδεχομένως να μην έκανε αυτή τη δουλειά και να την έκαναν οι από κάτω του και να του έδιναν αναφορά για τα θέματα που τον ενδιέφεραν. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως υπήρχε κέντρο παρακολουθήσεων. Εάν υπήρχε κέντρο παρακολουθήσεων και το παραδέχεται, έστω και ιδιωτικό, γιατί όλο αυτόν τον καιρό η κυβέρνηση, οι διωκτικές Αρχές, η Δικαιοσύνη δεν έχουν κάνει τίποτα για να εντοπίσουν το κέντρο αυτό το οποίο γνωρίζουμε; Είναι η Intellexa, δηλαδή, η εταιρεία που παρακολουθούσε.
Δεν έγινε κανένας ουσιαστικός έλεγχος στα γραφεία της εταιρείας. Πρόλαβαν και έκρυψαν τα στοιχεία. Και σύμφωνα με δικές μου πληροφορίες, τις οποίες έγραψα προχθές, όλο αυτό το κέντρο παρακολουθήσεων το φυγάδευσαν σ’ ένα safe house (ασφαλές μέρος) για να μην το βρει οποιοσδήποτε έλεγχος από τη Δικαιοσύνη. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο κ. Μητσοτάκης διαπιστώνει ότι γινόταν ένα έγκλημα γιατί ήταν παράνομες οι παρακολουθήσεις. Αλλά δεν έκανε τίποτε για να συλλάβει τους υπεύθυνους. Τι σας λέει αυτό; Εμένα μου λένε; Αλλά είναι και αυτή η εικόνα της Επιτροπής και πιο συγκεκριμένα ότι πίσω από τις παρακολουθήσεις βρίσκεται η κυβέρνηση. Δεν μπορεί να είναι ιδιώτης. Δεν μπορεί να ενδιαφέρει έναν ιδιώτη εάν ο κ. Ανδρουλάκης θα γίνει αρχηγός».
Και πίσω από το Predator λέτε; Η κυβέρνηση παραδέχεται ένα παράνομο σύστημα με επισυνδέσεις που τυγχάνει να είναι ίδιες με την ΕΥΠ.
«Έχουμε ερευνήσει σχετικά με τον τρόπο που δούλευε το σύστημα. Μπορεί να πάρει άδεια για παρακολουθήσεις η ΕΥΠ για δύο μήνες. Όχι για παραπάνω. Το πολύ-πολύ να πάρει μια δίμηνη παράταση. Και επίσης η παρακολούθηση από την ΕΥΠ αφήνει ίχνη στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, στην αρμόδια Αρχή, στα πρακτικά της Εισαγγελίας που δίνει την έγκριση. Στην αρχή, η ΕΥΠ παρακολουθούσε και έβρισκε τα πρόσωπα όπου το θύμα συνομιλούσε μαζί τους. Και έπειτα το Predator παρακολουθούσε τόσο τα πρόσωπα όσο και το ίδιο το θύμα. Αυτή ήταν η διαδικασία γιατί το Predator αφήνει κάποια ίχνη, αλλά δε δείχνει ποια είναι η πηγή. Άρα, για να μην τους βρουν, είχαν βάλει το Predator για να μην τους παρακολουθούν. Είναι απλή η εξήγηση… Τόσο ο κ. Κουκάκης όσο και ο κ. Ανδρουλάκης παρακολουθούνταν από τα ίδια συστήματα. Δεν είναι σύμπτωση το γεγονός. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τόσο το κ. Κουκάκης όσο και ο κ. Ανδρουλάκης δέχονται στο Predator το ίδιο link επιμόλυνσης. Δέχτηκαν το ίδιο μήνυμα. Ο ένας είναι πολιτικός και ο άλλος δημοσιογράφος».
Τι σημαίνει πολιτικά όλο αυτό που συμβαίνει;
«Εμένα δε με ευχαριστούν όλα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν. Μπορεί να στρέφεται εναντίον της και να αποδυναμώνεται η κυβέρνηση με την οποία δεν είμαι, αλλά το κακό που έχουν κάνει στη χώρα είναι μεγάλο. Αυτή τη στιγμή, συγκαταλεγόμαστε σιγά-σιγά με την Ουγγαρία και την Πολωνία. Δεν είναι καλή η εικόνα της χώρας. Φάγαμε μεγάλα χαστούκια όταν χρεωκόπησε η χώρα. Μετά φτιάχτηκε η εικόνα. Τώρα, ζούμε μια εικόνα που από τη μία έχουμε τις παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και από την άλλη τον έλεγχο των Μέσων Ενημέρωσης και τη λίστα Πέτσα, αλλά αι τη λογοκρισία και το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται κακό στη χώρα μας. Και αυτό το κακό θα εκφραστεί στην οικονομία, στον τουρισμό και στα κονδύλια που θα μας προσφέρουν οι Ευρωπαίοι. Οι επιπτώσεις θα φανούν και στο κράτος δικαίου, με άμεση συνέπεια να δούμε μέχρι και οικονομικές κυρώσεις, όπως βλέπουμε σε χώρες όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία. Πρέπει να μας λυπεί. Δεν πρέπει να μας ευχαριστεί. Θα προτιμούσα να είχα έναν τίμιο αντίπαλο με τον οποία να κάναμε πολιτική αντιπαράθεση. Και όχι αντιπαράθεση με κοριούς!».
Παρακολουθήσεις πολιτικών και συζύγων – Ο ρόλος του ΚΕΤΥΑΚ και «η ΕΥΠ μέσα στην ΕΥΠ»
Θα μας εξηγήσετε αυτό που είπατε για την «ΕΥΠ μέσα στην ΕΥΠ»; Θα μας πείτε για το ΚΕΤΥΑΚ;
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δημιούργησε το Κέντρο Τεχνολογικής Ανάπτυξης υποτίθεται για την τεχνολογική εξέλιξη της ΕΥΠ, την κυβερνοασφάλεια, τον κυβερνοπόλεμο. Οι μισοί υπάλληλοι της ΕΥΠ διώχθηκαν. Το συγκεκριμένο κέντρο εγκαταστάθηκε στην Αγία Παρασκευή και από εκεί γίνονταν η επεξεργασία των στοιχείων και ο συντονισμός μεταξύ των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ και των παρακολουθήσεων του Predator. Η υπηρεσία είναι τελείως αδιαφανής. Έκανε αναθέσεις στις εταιρείες του κ. Λαβράνου που θα έπρεπε να είναι υπό εξέταση, αλλά όπως βλέπετε η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη δεν έχουν καλέσει τον κ. Λαβράνο και τον κ. Μπίτζιο στην Εξεταστική Επιτροπή. Μόνο σήμερα, και ύστερα από τόσο θόρυβο, η μειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θα καλέσει τον Μπίτζιο και τον Λαβράνο με σκοπό να καταθέσουν. Υπάρχει προφανής προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία γι’ αυτό».
Κάντε μου μια γρήγορη εκτίμηση… Γιατί μπορεί να παρακολουθούνται 30 πολιτικοί και σύζυγοι, και αφού υπάρχει παραδοχή ότι είναι παράνομο το Predator γιατί δε θέλει η κυβέρνηση να μάθει;
«Η κυβέρνηση και οι περισσότεροι υπουργοί για τους οποίους ανακοινώθηκε ότι παρακολουθούνταν δε θέλουν να μάθουν από ποιον παρακολουθούνταν; Δε θέλουν να μάθουν για προφανείς πολιτικούς λόγους. Εάν ανοίξουν το στόμα τους, θα γίνει χαλασμός στην κυβέρνηση. Ως προς τις παρακολουθήσεις των 33 προσώπων που γνωρίζουμε ότι παρακολουθούνταν από το Predator, πρέπει να ξέρουμε ότι οι παρακολουθήσεις δε γίνονταν στον ίδιο χρόνο. Ξεκινάμε με τη γυναίκα ή τον άνδρα. Βρίσκουμε κάποια στοιχεία και έπειτα επεκτείνουμε την έρευνα αν νομίζουμε ότι μέσω της διπλής παρακολούθησης θα προκύψουν παραπάνω στοιχεία. Θα μπορούσε να γίνει την ίδια ώρα, αλλά έγινε εις βάθος χρόνου. Αυτή είναι η απάντησή μου. Θα πρέπει οι ίδιοι και η κυβέρνηση να δώσουν εξηγήσεις. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Οικονόμου, δε διέψευσε ότι υπάρχουν τα στοιχεία. Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι έπρεπε να τα διερευνήσει η Δικαιοσύνη.
Έπειτα είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να το κάνει. Κάτω από τον κ. Μητσοτάκη υπήρχε ο κ. Δημητριάδης και ο κ. Κοντολέων. Είναι μια έμμεση παραδοχή ότι κάποιο κέντρο υπήρχε. Δεν το λέει η αντιπολίτευση. Υπάρχουν φιλοκυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης που έχουν μιλήσει για ένα κυβερνητικό κέντρο που παρακολουθούσε διάφορους υπουργούς της κυβέρνησης. “Φωτογράφιζαν” τον κ. Χρυσοχοΐδη, που είχε κόντρα με τον κ. Δημητριάδη όταν ο πρώτος ήταν υπουργός. “Φωτογράφιζαν” τον κ. Γεραπετρίτη. Η εφημερίδα “Καθημερινή” την περίοδο του καλοκαιριού είχε γράψει πως παρακολουθούνταν 6-7 πολιτικοί. Και θεωρώ λόγω της οικογενειακής προϊστορίας του κ. Μητσοτάκη, καθότι ο κ. Κώστας Μητσοτάκης έπεσε από τον εσωκομματικό αντίπαλο, τον κ. Σαμαρά, πως έχει τραυματίσει τόσο τον γιο που οι παρακολουθήσεις αφορούσαν βασικά τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να τον υπονομεύσουν ή να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος ή να του ρίξουν την κυβέρνηση, παρά την αντιπολίτευση. Φυσικά, παρακολουθούσε και την κ. Γεροβασίλη και τον κ. Σπίρτζη. Και ξέρουμε ακόμη ότι έκανε το ίδιο με τον κ. Ανδρουλάκη. Αυτά που διέρρεε η κυβέρνηση για τον κ. Ανδρουλάκη είναι γελοιότητες».
«Ο Μητσοτάκης ήθελε να μάθει για την προσωπική ζωή του Ανδρουλάκη»
Δηλαδή γιατί τον παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη;
«Ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να μάθει πληροφορίες από την προσωπική ζωή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για να τις διοχετεύσουν στο φιλοκυβερνητικά μέσα, και με αυτόν τον τρόπο να επηρεάσουν την προεκλογική εκστρατεία του ίδιου και το αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι τυχαίο ότι οι παρακολουθήσεις ξεκινούν με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου του ΠΑΣΟΚ και τελειώνουν μόλις εκλέγεται ο Νίκος Ανδρουλάκης. Εξέλιπαν οι εθνικοί λόγοι; Και τι σχέση έχουν οι εθνικοί λόγοι με την ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ; Είναι σοβαροί οι λόγοι; Αυτές τις δικαιολογίες ακούνε και βλέπουν οι Ευρωπαίοι και γελούν και εξοργίζονται».
Έχετε μιλήσει σε προσωπικό επίπεδο με τον κ. Ανδρουλάκη για το θέμα; Πώς αισθάνεται;
«Οποιοσδήποτε άνθρωπος που έγινε σε αυτόν προσπάθεια διείσδυσης στα προσωπικά του δεδομένα, και δη στο κινητό του τηλέφωνο, είναι εξοργισμένος. Και ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπορεί παρά να είναι εξοργισμένος με αυτήν την κατάσταση».
Την αλήθεια θα τη μάθουμε από την Ευρώπη, λέτε;
«Δυστυχώς, όλα τα μεγάλα σκάνδαλα, είτε μιλάμε για τη Siemens είτε για τη Novartis είτε για το σκάνδαλο των υποκλοπών, τα μαθαίνουμε από έξω. Στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν αρκετά ανεξάρτητα μέσα, θεσμοί, για να τα αναδείξουν. Ο κ. Κουκάκης είχε διαπιστωθεί ότι παρακολουθούταν εδώ και αρκετό καιρό. Παρακολουθούταν ένας δημοσιογράφος. Αυτό για την Ευρώπη αποτελεί μεγάλο αμάρτημα. Στην Ελλάδα έχει περάσει στα “μαλακά”. Πώς ξεκινάει η ιστορία; Όταν ο Ανδρουλάκης, σε μια εξέταση ρουτίνας του κινητού του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατάλαβε ότι παρακολουθούταν. Το έχουμε συζητήσει με τον κ. Ανδρουλάκη. Έχουμε συναδελφικές σχέσεις. Και από τη στιγμή που κατέθεσε στην PEGA, ήρθαμε πρόσωπο με πρόσωπο».
Πηγή: neakriti.gr
Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ που στηρίζουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, χρημαδοτούνται από το ... κράτος. Tο tvxs.gr στηρίζεται στους αναγνώστες του και αποτελεί μια από τις ελάχιστες ανεξάρτητες φωνές στη χώρα. Mε μια συνδρομή, από 2.9 €/μήνα,ενισχύετε την αυτονομία του tvxs.gr και των δημοσιογραφικών του ερευνών. Συγχρόνως αποκτάτε πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ και το περιεχόμενο του 24ores.gr.
Δες τα πακέτα συνδρομών >