Για «αθώο που βρίσκεται άδικα στη φυλακή» έκανε λόγο αναφερόμενος στον Δημήτρη Λιγνάδη ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας, προσερχόμενος στο δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου για να καταθέσει αναφορές σε βάρος όλων των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ads

«Το να καταδικάσεις κάποιον έστω και για λίγο να μείνει στη φυλακή είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει ειδικά για έναν αθώο άνθρωπο. Πως προέβησαν σε τόσες παραλείψεις και κακή ερμηνεία των διατάξεων; Για ποιο λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή όταν καθημερινά αυτά που δεν έκαναν στην υπόθεση Λιγνάδη τα κάνουν σε άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του ηθοποιού που ακούω ότι τον έχουν καλέσει σε εξηγήσεις; Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν εξεδόθη ένταλμα σύλληψης. Ζητώ να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι έλληνες. Έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης. Θα πράξουν το καθήκον μου και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας» υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας συμπληρώνοντας ότι έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο.

Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στο ΕΣΡ κατ’ εντολήν του Δημήτρη Λιγνάδη.

Σημειώνεται ότι ο γνωστός ποινικολόγος σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, Τρίτη, υποστηρίζει ότι οι δύο εισαγγελείς που χειρίστηκαν τις δύο ενεργές καταγγελίες εις βάρος του πελάτη του, «δεν κάλεσαν τον κ. Λιγνάδη, ενώ αυτό ήταν υποχρεωτικό, να δώσει γραπτές ή προφορικές εξηγήσεις, πριν του ασκήσουν ποινική δίωξη για ένα από τα σοβαρότερα αδικήματα που προβλέπονται στον Ποινικό Κώδικα και για το κάθε ένα από αυτά απειλείται ποινή καθείρξεως έως και 15 ετών».

Ads

Όσον αφορά την ανακρίτρια που εξέτασε την υπόθεση, αναφέρει ότι «αφενός μεν εξέδωσε ένα παράνομο ένταλμα σύλληψης, αφετέρου δε, ενώ κάλεσε να δώσει μαρτυρική κατάθεση ενώπιον της τον δεύτερο καταγγέλλοντα, το μοναδικό μάρτυρα της υποθέσεως», τον οποίο χαρακτηρίζει «αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας Αιγύπτιο».

Τέλος, αναφέρει ότι καταθέτει αναφορά κατά του προέδρου και του δικαστικού συμβουλίου, διότι εξέδωσαν βούλευμα, χωρίς προηγουμένως να έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση του πελάτη του και των μαρτύρων υπεράσπισης.