Σε μια νέα άκρως προκλητική τοποθέτηση προχώρησε ο Αλέξης Κούγιας αυτή την φορά με επίκεντρο την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή τον Απόστολο Λύτρα, για τον οποίο δήλωσε πως απέδειξε ότι έχει «ανδρικά χαρακτηριστικά» παραδεχόμενος την πράξη του.

Ads

«Ήταν υποχρεωτικό να αφεθεί ελεύθερος», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο ποινικολόγος, υποστηρίζοντας πως θα έπρεπε να είχε διωχθεί για πλημμελήματα.

«Ήταν υπερβολική η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε εις βάρος του, η ενέργεια ήταν απαράδεκτη και την παραδέχτηκε και ο ίδιος, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης και δεν είναι ένα τυχαίο παιδί. Αυτοδημιούργητο παιδί. Παραδέχτηκε την πράξη, ενώ θα μπορούσε να επιμείνει στην αρχική του θέση», σχολίασε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας και τόνισε ότι στην υπόθεση «αναδείχθηκαν δύο πολύ σοβαρά νομικά θέματα».

«Είναι απαράδεκτη η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του. Αυτά τα χτυπήματα δεν είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, είναι επικίνδυνη σωματική βλάβη, είναι πλημμέλημα, όχι κακούργημα», σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας και είπε ότι, «αυτά τα χτυπήματα δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη είναι αυτά που του προκαλούν είτε μόνιμη αναπηρία ή ακρωτηριασμό ή μακροχρόνια στέρηση της δυνατότητας να χρησιμοποιεί ένα μέλος του».

Ads

«Είναι 100% κακοποιητής και το παραδέχτηκε και ο ίδιος» ο Απόστολος Λύτρας, είπε ο Αλέξης Κούγιας και σημείωσε πως, «είναι εντελώς διαφορετικό να έχει διαπράξει πλημμέλημα και να τον κατηγορείς για κακούργημα», για να καταλήξει πως, «ασκούνται υπερβολικές ποινικές διώξεις».

Και τόνισε πως, «έπρεπε να του επιβληθεί δίωξη για επικίνδυνη βλάβη και για ενδοοικογενειακή βία, τα οποία δεν δικαιολογούν προσωρινή κράτηση».

Αλέξης Κούγιας: «Θα ήταν σκάνδαλο να προφυλακιστεί o Απόστολος Λύτρας»

Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας, ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν είναι ύποπτος τέλεσης παρόμοιων αδικημάτων, ούτε ύποπτος φυγής.

«Κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντα», είπε και επανέλαβε πως, «όταν κάνει κάποιος κάτι και το παραδέχεται ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά».

Οι αναφορές σε «αντρικά χαρακτηριστικά» και «κακές στιγμές» προκάλεσαν την αντίδραση της Μαρίας Αναστασοπούλου που είχε έντονο διάλογο με τον ποινικολόγο, ενώ την τοποθέτηση του δικηγόρου σχολίασε και ο Γιώργος Παπαδάκης.

«Δεν είπε κανείς ποτέ ότι πρέπει να του δώσουμε βραβείο γι’αυτό που έκανε, ο άνθρωπος αυτός έχει καταστραφεί γιατί διέλυσε την οικογένειά του» συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας για τον Απόστολο Λύτρα. «Θα ήταν σκάνδαλο αν είχε προφυλακιστεί» τόνισε.

Αλέξης Κούγιας: Η επίθεση στη Μαρία Αναστασοπούλου

«Υπάρχει το Ποινικό Δίκαιο που δεν έχει καμία σχέση με τη λαϊκίστικη παρέμβαση. Τον νόμο δεν τον φτιάχνει ο Κούγιας» είπε στη συνέχεια ο δικηγόρος.

«Βρίσκεται στη χειρότερη θέση που μπορεί να βρεθεί ένας επιστήμονας» πρόσθεσε επίσης ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος στη συνέχεια ειπε ότι «είναι γνωστό ότι δεν έχουμε τις καλύτερες σχέσεις, έχουμε χείριστες σχέσεις με τον Απόστολο Λύτρα».

«Δεν θα τον λυπηθούμε κιόλας» σχολίασε η Μαρία Αναστασοπούλου με τον ποινικολόγο να της απαντά σε έντονο ύφος:

«Έχετε τον Κούγια στην τηλεόραση κι αντί να βοηθήσουμε τον κόσμο να καταλάβει, θέλετε να μεταβάλετε τη συνομιλία κατωτάτου επιπέδου».

«Με το υφάκι το ειρωνικό δεν κάνετε τίποτα, δεν έχετε ειδικό βάρος να ειρωνευτείτε εμένα….!» συνέχισε ο ποινικολόγος απευθυνόμενος στη δημοσιογράφο. «Εσείς δεν θέλετε να μιλήσουμε νομικά, θέλετε να κάνετε κουτσομπολιό» πρόσθεσε.

Κλείνοντας ο Αλέξης Κούγιας έσπευσε να ζητήσει «συγγνώμη» υποστηρίζοντας ότι παρασύρθηκε και ότι… τιμά τις γυναίκες, με τη Μαρία Αναστασοπούλου να απαντά σκωπτικά: «Ναι, δεν φαίνεται πάντα…».