Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είχε μεταβεί σήμερα (24/2) στην ανακρίτρια μαζί με τον Δημήτρη Λιγνάδη, προκειμένου να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του πελάτη του, δήλωσε πως «υποβάλαμε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας», δηλαδή της ποινικής δίωξης που άσκησε ο εισαγγελέας κατά του σκηνοθέτη.

Ads

«Δεν έχω ξανασυναντήσει τόσο χοντροκομμένη κατασκευή, να υπάρχουν τόσα θολά στοιχεία. Ο αρμόδιος εισαγγελέας περιόρισε το υλικό στην κατάθεση όσων έκαναν μηνύσεις, ενώ και ο φερόμενος ως κατηγορούμενος, δεν είχε κληθεί προηγουμένως να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου. Προκαλείται ακυρότητα αν δεν κληθεί πρώτα ο κατηγορούμενος να πάρει αντίγραφα της δικογραφίας», ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, συνεχίζοντας ως εξής:

«Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο εντολέας μου, ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτος και να δώσει εξηγήσεις αφού προηγουμένως λάβει αντίγραφα των καταγγελιών. Παρ’ όλα αυτά, ο εισαγγελέας κώφευσε και έκανε την ποινική δίωξη. Ακολούθως χωρίς κανένα λόγο και ενώ είχε δηλώσει σε ποια κατοικία κατοικεί η οποία είναι κατοικία του 15 χρόνια, εξεδόθη ένα ένταλμα σύλληψης το οποίο για να εκδοθεί απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις. Το ένα είναι πράξεις εν τω πράττεσθαι, να είναι οι πράξεις επίκαιρες δηλαδή, και το άλλο, να είναι ύποπτος φυγής».

«Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, θα πρέπει να αποσαφηνιστούν πλήρως. Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Δέκα φίλοι με μηνύσεις των μηνυτών. Νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερομένων ως παθόντων. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική», υποστήριξε επίσης, ο δικηγόρος, ισχυριζόμενος επίσης πως: «Ο εντολέας μου από ταξιδιωτικά έγγραφα αποδεικνύει πως ήταν στην Αίγυπτο την περίοδο για την οποία κατηγορείται».

Ads

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αλέξη Κούγια, o Δημήτρης Λιγνάδης, «πήρε νέα προθεσμία για αύριο στις 14:30».