Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ τόνισε πως «στη βάση της ασκούμενης πολιτικής οι συναινέσεις για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν υπάρχουν». «Οι εκλογές είναι πάρα πολλές φορές και μια σωτήρια διαδικασία για την ίδια την κοινωνία», είπε.

Ads

Όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Mega αν τον ενδιαφέρει να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Φώτης Κουβέλης απάντησε: «Όχι με τη σαφήνεια που εμπεριέχει η λέξη όχι. Απλώς θα έλεγα ότι γενικώς η προεδρολογία βλάπτει σοβαρά και την κοινωνία και τη χώρα αλλά και την οικονομία. Η Ελλάδα ουσιαστικά έχει μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο στο όνομα της προεδρολογίας, αυτό είναι αρνητικό».

Όπως τόνισε αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η ανάκαμψη της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε πως στο πλαίσιο του τρίτου συνεδρίου του κόμματος θα μιλήσει ο ίδιος με σαφήνεια για το τι προτίθεται να πράξει η ΔΗΜΑΡ αναφορικά με την προεδρική εκλογή, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν ήδη 3-4 βουλευτές που «έχουν δηλώσει με σαφήνεια ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Συνεχίζοντας ανέφερε πως στη βάση της ασκούμενης πολιτικής οι συναινέσεις δεν υπάρχουν και ότι η εκλογή του ΠτΔ δεν είναι ένα διαδικαστικό ζήτημα αλλά «ουσιαστικό, πολιτικό που συνδέεται με το περιεχόμενο των ασκούμενων πολιτικών» οι οποίες όπως ανέφερε διευρύνουν τα κοινωνικά ρήγματα. «Οι εκλογές δεν είναι μια διαδικασία η οποία είναι αντιδημοκρατική. Οι εκλογές είναι πάρα πολλές φορές και μια σωτήρια διαδικασία για την ίδια την κοινωνία», σημείωσε.

Ads