Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρη Βερβεσό πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Ζαχαριάδης, παρουσία και των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και μελών του ΔΣΑ Θεόδωρο Μαντά και Δημήτριο Αγανίδη.

Ads

Η συνάντηση που διεξήχθη κατόπιν πρωτοβουλίας του Κώστα Ζαχαριάδη πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα.

Κατά τη συζήτηση ο Πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Βερβεσός επισήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι της Αθήνας, ανάμεσα στα οποία:

• Την τραγική κατάσταση στην οδό Πανεπιστημίου τα τελευταία χρόνια, που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην κίνηση των δικηγόρων στην πρωτεύουσα, αλλά και στη λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων
• Την αυξανόμενη εγκληματικότητα και μικροπαραβατικότητα στην περιοχή γύρω και κάτω από την Ομόνοια, όπου βρίσκονται γραφεία δικηγόρων.
• Τα προβλήματα κίνησης που θα δημιουργηθούν στη Λεωφ. Αλεξάνδρας και τους γύρω δρόμους με τη μεταφορά εκεί του Πρωτοδικείου Αθήνας.
• Την ανυπαρξία δημοτικών χώρων στάθμευσης, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του ΔΣΑ, τόσο γύρω από τα δικαστήρια (πρώην σχολή Ευελπίδων) όσο και στην περιοχή του Εφετείου (Κ. Λουκάρεως), ιδίως για τα δίκυκλα.

Ads

Από την πλευρά του ο Κώστας Ζαχαριάδης:
• Τόνισε ότι επιδιώκει τη διαρκή συνεργασία με τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς της πόλης και γι΄ αυτό επέλεξε η πρώτη επίσημη συνάντησή του να είναι με τον Πρόεδρο του ιστορικού Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
• Επισήμανε ότι η παρούσα δημοτική αρχή όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών, αλλά αντιθέτως δημιούργησε πολύ περισσότερα προβλήματα στην καθημερινότητά τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους διαρκείς πειραματισμούς στην οδό Πανεπιστημίου.
• Τόνισε ότι προτεραιότητα για τον ίδιο αποτελεί η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου και βιώσιμου σχεδίου που θα έχει ως κύριο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εργαζομένων και επισκεπτών σε κάθε γειτονιά της Αθήνας.
• Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη δημιουργίας δημοκρατικού μετώπου για την αντιμετώπιση ακροδεξιών – φασιστικών ομάδων που επιδιώκουν την είσοδό τους στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για την συνέχιση του διαλόγου τόσο για τα άμεσα ζητήματα της πόλης όσο και για την ανάγκη θεσμικής αναβάθμισης του ρόλου των Δήμων με βάση και τις σύγχρονες ανάγκες.