Στην ομόφωνη αθώωση του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη κατέληξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, την οποία αντιμετώπιζε ύστερα από μήνυση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Ads

Το δικαστήριο αποφάσισε, επίσης, ότι θα πρέπει να σταλούν στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου, τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Αθανασίου και τα οποία περιελάμβαναν μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Γιάννη Απατσίδη, δικηγόρου του Κώστα Βαξεβάνη, με υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο βουλευτής αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο που απέκτησε πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, την χρονική περίοδο που δεν κατείχε το εν λόγω χαρτοφυλάκιο.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να παραπεμφθεί σύμφωνα με την ιστοσελίδα Documento και το ζήτημα της ένορκης κατάθεσης του Αβατάγγελου, αποσπάσματα της οποίας δημοσίευσε η εφημερίδα και στα οποία υποστήριζε ότι δικηγόρος τον προσέγγισε και ζήτησε χρήματα για τον χρηματισμό στενών συνεργατών του τότε υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Αθανασίου, προκειμένου να παρέμβουν σε δικαστικές διαδικασίες που τον αφορούσαν. Η παραπομπή θα αφορά μόνο στο πρόσωπο που διέρρευσε την κατάθεση και όχι στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

Ads