Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη να αναθέσει στην Κατερίνα Γκαγκάκη τον ρόλο εισηγήτριας για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, τη ρατσιστική βία και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι η Κατερίνα Γκαγκάκη αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την προεδρία του Δ.Σ. της «Τεχνόπολις» μετά τα σεξιστικά σχόλια που έγιναν στο πάνελ της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα – όπου συμμετείχε – εναντίον της φοιτήτριας που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. Ωστόσο, λίγο καιρό αργότερα ο Κ. Μπακογιάννης τη διόρισε αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών.

«Ντροπή στον δήμαρχο Μπακογιάννη» ανέφερε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου, σε ανάρτηση στο facebook. Ο ίδιος δημοσιοποιεί την πρωτοφανή απόφαση του δημάρχου Αθηναιών και τονίζει ότι ο Κώστας Μπακογιάννης κανονικοποιεί τον σεξισμό αναθέτοντας στην Γκαγκάκη Κατερίνα εισήγηση για τη σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών.

«Φάνηκε ότι ήταν υποκριτική η παραίτησή της απο τη θέση της προέδρου της Τεχνόπολις όταν σε εκπομπή του Λιάγκα διακωμώδισαν χυδαία σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος φοιτήτριας του ΑΠΘ. Φαίνεται ότι τα τζάκια της άρχουσας τάξης ο σεξισμός έχει την τιμητική του, όπως και στα κυβερνητικά κλιμάκια όπου οι Λιγνάδηδες δρούσαν με κάλυψη» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Πέτρος Κωνσταντίνου, ο οποίος υποστηρίζει πως αποχώρησε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.