Παρέμβαση για το θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη πρόκειται να κάνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος με δημοσίευση του στα μέσα κοινωνικής δικαίωσης τόνισε «Απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Κώστα Μανιουδάκη».

Ads

Όπως σημειώνει «η είδηση που κυκλοφορεί στον τοπικό τύπο αναφέρει “θάνατο 58χρονου από ανακοπή κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου της τροχαίας”».

«Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει ο γιος του Κώστα Μανιουδάκη που προσφεύγει στη δικαιοσύνη “τον χτύπησαν και τον έσυραν δεμένο πισθάγκωνα επί 150 μέτρα για να τον βάλουν στο περιπολικό με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και τελικά να πεθάνει. Το θέμα θα έρθει στην Βουλή με επίκαιρη ερώτηση μου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Κώστα Μανιουδάκη», επισημαίνει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου

Απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Κώστα Μανιουδάκη

Την Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου 2023 στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 58χρονος Κώστας Μανιουδάκης για έλεγχο. Λίγο αργότερα ήταν νεκρός στα χέρια των αστυνομικών.

Ads

Η είδηση που κυκλοφορεί στον τοπικό τύπο αναφέρει «θάνατο 58χρονου από ανακοπή κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου της τροχαίας».

Λίγες μέρες μετά, ο γιος του Κώστα Μανιουδάκη προσφεύγει στη δικαιοσύνη και με δημόσια καταγγελία αναφέρεται σε ξυλοδαρμό του πατέρα του από τους αστυνομικούς των ΤΑΕ.

Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει:

«Τον χτύπησαν και τον έσυραν δεμένο πισθάγκωνα επί 150 μέτρα για να τον βάλουν στο περιπολικό με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και τελικά να πεθάνει».

Ταυτόχρονα υπάρχουν καταγγελίες από την οικογένεια Μανιουδάκη σχετικά με την πορεία της έρευνας.

Το θέμα θα έρθει στην Βουλή με επίκαιρη ερώτηση μου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Κώστα Μανιουδάκη.