Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη (24/4) ζήτησαν και πήραν οι γονείς του βρέφους που πέθανε από πνιγμό έπειτα από κατάποση τροφής στην Κω.

Ads

Η γονείς του μόλις ενός έτους μωρού το πρωί της Δευτέρας (22/4) βρέθηκαν ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κω, με την κατηγορία της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με το kosnews24.gr, ο πατέρας του βρέφους στο παρελθόν έχει συλληφθεί αρκετές φορές κατηγορούμενος για διακεκριμένη κλοπή, ληστεία, βιασμό, πορνογραφία ανηλίκων και ναρκωτικά.

H ιατροδικαστική εξέταση

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το βρέφος στην Ρόδο δεν διαπίστωσε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ έκρινε ότι ο θάνατος προήλθε από ασφυξία λόγω της άπεπτης τροφής και πως οι μώλωπες, που αυτό έφερε, προέρχονται πιθανώς από παλαιότερα χτυπήματα.

Ads

Οι γονείς που βρίσκονται υπό κράτηση επισημαίνουν πως οι μώλωπες οφείλονταν σε μικροατυχήματα και χτυπήματα από τον δίχρονο αδελφό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εξεταστεί και ο αδελφός του βρέφους καθώς και το περιβάλλον στο οποίο ζούσε η οικογένεια.