Στην ανακρίτρια για να απολογηθεί τη Δευτέρα παρέπεμψε η εισαγγελέας Κω τον 32χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές που συνελήφθη με τη κατηγορία της αρπαγής της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα, μετά από συλλογή βιντεοληπτικού υλικού και καταθέσεων.

Ads

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, την περασμένη Πέμπτη οι άνδρες της Ασφάλειας διενήργησαν έρευνα στην οικία του 32χρονου στο Μαρμάρι και συνέλεξαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό. 

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταθέσεις ατόμων από το εργασιακό περιβάλλον της 27χρονης καθώς και του συντρόφου της που ήταν ο τελευταίος που επικοινώνησε μαζί της πριν την εξαφάνιση.

Συγγενείς και φίλοι της 27χρονης την αναζητούν ακόμη και στα απέναντι Τουρκικά παράλια μέσω social media, εκτιμώντας ότι την έχουν απαγάγει.

Ads

Παράλληλα, στη δημοσιότητα ήρθε βίντεο  από κάμερα ασφαλείας ταβέρνας στο Μαρμάρι, κοντά στο ξενοδοχείο που εργαζόταν η 27χρονη. Το βίντεο τραβήχτηκε τη Δευτέρα στις 19:25, λίγο πριν την εξαφάνιση της κοπέλας. Σε αυτό φαίνεται η 27χρονη να εισέρχεται στο κατάστημα και να περιεργάζεται τον τιμοκατάλογο.

Στη συνέχεια, ασχολείται για λίγα λεπτά με το κινητό της κι έπειτα τραβά με το κινητό της φωτογραφία τον τιμοκατάλογο. Μετά φαίνεται πως η 27χρονη βγαίνει στον κεντρικό χώρο της ταβέρνας και δείχνει να περιπλανιέται σαν να ήταν χαμένη. Έπειτα, στρίβει αριστερά προς το μίνι μάρκετ, όπου εκείνο το βράδυ επιβιβάστηκε στη μοτοσικλέτα του 32χρονου.

Επιπλέον, drone σαρώνει την περιοχή ανάμεσα σε Μαρμάρι και Τυγκάκι στην Κω, αναζητώντας κάθε στοιχείο που θα βοηθήσει στον εντοπισμό της 27χρονης, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά, ακόμα και αυτό της εγκληματικής ενέργειας.

«Είμαστε 10 διασώστες, συμμετέχει και ένας σκύλος έρευνας και διάσωσης» επιβεβαίωσε ο Αντώνης Τρουμπούλης, πρόεδρος της ελληνικής ομάδας διάσωσης στο βόρειο συγκρότημα Δωδεκανήσων.

Το κινητό της 27χρονης και τα σημάδια πάλης του 32χρονου

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ένας περαστικός πολίτης βρήκε το κινητό της κοπέλας στον δρόμο για το Μαρμάρι, κοντά στο σημείο όπου εξέπεμψε για τελευταία φορά σήμα, όπως εντοπίζεται από τις κεραίες τηλεφωνίας. Το κινητό βρέθηκε χωρίς κάρτα SIM.

Ο συλληφθείς 32 χρονος έφερε ίχνη πάλης στο σώμα του ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν δύο ποτήρια μπύρας, δύο μαχαίρια, ένα στριφτό τσιγάρο στο τασάκι, μία γυναικεία μπλούζα η οποία φέρει μία κηλίδα και μία τρίχα χρώματος ξανθού, ένα φούτερ χρώματος πορτοκαλί και μια κόκκινη μπλούζα σε κάδο απορριμμάτων, αλλά και ένα αεροπορικό εισιτήριο στο όνομα του (για την 15η Ιουλίου στην Ιταλία).

Σημειώνεται ότι το απόγευμα έφτασε στο νησί και κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής για συνδρομή στους συναδέλφους τους, στο στάδιο των ανακρίσεων και του εντοπισμού στοιχείων.