Ένταση επικρατεί και πάλι στην Κω. Ακροδεξιοί και «αγανακτισμένοι» κάτοικοι καταφέρθηκαν ενάντια σε πρόσφυγες έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κω το βράδυ της Πέμπτης με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές. Στη συνέχεια ακροδεξιοί επιτέθηκαν στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Νίκου Μυλωνά επειδή αντέδρασε στη θέα χτυπημένου μετανάστη. Σήμερα το νησί επισκέφτηκαν ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς και ο επίτροπος μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνοδεία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Η αντιπροσωπεία δέχτηκε αποδοκιμασίες. 

Ads

Το βράδυ της Πέμπτης υπήρξαν συμπλοκές έξω από το αστυνομικό τμήμα του νησιού. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά από διαπληκτισμούς μεταξύ κατοίκων του νησιού και προσφύγων. Στη συνέχεια σημειώθηκε πετροπόλεμος, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για περίπου δύο ώρες στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης. 

Διαβάστε επίσης:

Επίσης προπηλακίστηκε από «αγανακτισμένους» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Μυλωνάς επειδή έφτασε στο χώρο του Δημαρχείου, κρατώντας μία αφίσα με το άψυχο σώμα του 3χρονου πρόσφυγα από τη Συρία, που είχε ξεβραστεί στην παραλία της Αλικαρνασσού, και κάνει το γύρο του κόσμου, γράφοντας πάνω «It’s a shame..!» («Είναι ντροπή»). Στο περιστατικό αντέδρασαν τουρίστες. 

Η ένταση συνεχίζεται και σήμερα. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς και ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνοδεία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, που βρέθηκαν στην Κω, αποδοκιμάστηκαν από συγκεντρωμένους. 

Η αντιπροσωπεία θα έχει συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμαρχο Κω, καθώς και τους εκπροσώπους των αστυνομικών και λιμενικών αρχών του νησιού. Θα ακολουθήσει συνάντηση με εκπροσώπους Mη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο νησί για την προσφυγική κρίση. Το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου.