Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού, με την μεγάλη παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 14:00 και την τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί στις 21:00, στο παλιό λιμάνι.

Ads

Οι χιλιάδες επισκέπτες που βρίσκονται ήδη στην Πάτρα, παρακολούθησαν χθες το βράδυ τη νυκτερινή ποδαράτη παρέλαση, διασκέδασαν σε καρναβαλικούς ρυθμούς και σήμερα περιμένουν να δουν από κοντά τα σατιρικά άρματα του καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων, καθώς και τις ευφάνταστες στολές και κατασκευές των 30.000 καρναβαλιστών.

Την παρέλαση θα ανοίξει η μπάντα του Δήμου και θα την ακολουθεί ο βασιλιάς καρνάβαλος.

Ο φετινός βασιλιάς καρνάβαλος είναι ένας πλουτοκράτης, με ημίψηλο καπέλο και πούρο, που στο ένα του χέρι κρατά ένα βιβλίο, τα μνημόνια 1 και 2 και στο άλλο το μνημόνιο 3, καθώς και ένα ακόμη μνημόνιο με ερωτηματικό. Τον βασιλιά καρνάβαλο θα συνοδεύει το καλλιτεχνικό και πολύχρωμο άρμα της βασίλισσας που είναι εμπνευσμένο από τη θάλασσα και το υγρό στοιχείο.

Ads

Στις 9:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στον μόλο της Αγίου Νικολάου η τελετή λήξης του πατρινού καρναβαλιού. Εκεί η παρουσιάστρια της τελετής λήξης, η δημοσιογράφος Νατάσσα Τραγουστή, θα υποδεχθεί τους χιλιάδες καρναβαλιστές και τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος θα κηρύξει τη λήξη του καρναβαλιού.

Αμέσως μετά θα παραδοθεί στην πυρά ο βασιλιάς καρνάβαλος, ενώ τα πυροτεχνήματα αναμένεται να δώσουν λάμψη και χρώματα στην καρναβαλική νύχτα.

Θα ακολουθήσει δίωρη συναυλία με το συγκρότημα Passepartout και την τετραμελή ελληνική μπάντα Alcatrash.