Πληροφορίες για το συμβόλαιο θανάτου της Greek Mafia που εκτελέστηκε στον Κορυδαλλό λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (7/6), φέρεται να είχε η ΕΛ.ΑΣ., με τις έρευνες για τη μαφιόζικη διπλή δολοφονία να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.

Ads

Συνολικά οκτώ ισχυρά στελέχη της Greek Mafia τελούσαν υπό 24ωρη παρακολούθηση στο πλαίσιο της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. «Σκιά», η οποία τερματίστηκε την άνοιξη μετά τις τακτικές κρίσεις στην Αστυνομία και παρά τις αντιρρήσεις επιχειρησιακών αξιωματικών της Ασφάλειας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη για την «Καθημερινή», η επιχείρηση «Σκιά» αποφασίστηκε σε κλειστή σύσκεψη στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη. Τέθηκε σε εφαρμογή τους επόμενους μήνες μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Μήτσου, τον Ιούνιο 2022, και σχεδιάστηκε με τρόπο τέτοιο ώστε να είναι σαφές στα μέλη της μαφίας ότι οι κινήσεις τους καταγράφονται από την ΕΛ.ΑΣ.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, το πρώτο διάστημα μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης ορισμένοι από τους «στόχους» είχαν επικοινωνήσει με στελέχη της Ασφάλειας ζητώντας να μάθουν εάν επίκειται σύλληψή τους.

Ads

Η «εκεχειρία» στη Greek Mafia

«Με αυτόν τον τρόπο είχαμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε εκεχειρία. Δεν μπορούσαν να κάνουν συναντήσεις, να σχεδιάσουν ενέργειες, γιατί γνώριζαν ότι παρακολουθούνται», σχολίασε πηγή του υπουργείου στην «Καθημερινή».

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, στο περιθώριο της επιχείρησης τα στελέχη της Ασφάλειας προχωρούσαν και σε «φιλικές» συζητήσεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, και όχι μόνο με τους οκτώ παρακολουθούμενους, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Αστυνομία μπορεί να διαδραματίσει ρυθμιστικό ρόλο, βοηθώντας, ενίοτε, να επιλυθούν επικίνδυνες παρεξηγήσεις στον κόσμο της νύχτας.

Στην ομάδα των οκτώ συγκαταλεγόταν ο 38χρονος Βασίλης Ρ., που δολοφονήθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στον Κορυδαλλό. Ηταν για μήνες στόχος φανερής παρακολούθησης από αστυνομικούς της Ασφάλειας και επιπλέον φέρεται να είχε κληθεί δύο φορές στη ΓΑΔΑ προκειμένου να συμμετάσχει σε άτυπες συζητήσεις με αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, παρά τη διακοπή της επιχείρησης στελέχη της Κατεχάκη και της Ασφάλειας είχαν πληροφορηθεί για το ενδεχόμενο εκτέλεσης του 38χρονου Βασίλη Ρ., καθώς και για το σενάριο ο δολοφονηθείς Βασίλης Ρ. να σχεδίαζε την εκτέλεση συγκεκριμένου, ισχυρού στελέχους της μαφίας. 

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλείται η «Καθημερινή», αναφέρουν ότι ο 30χρονος ανήκε στην ομάδα των Βασίλη Στεφανάκου και Γιάννη Σκαφτούρου, που δολοφονήθηκαν το 2018 και το 2022 αντίστοιχα. Φέρεται να αποκόμιζε έσοδα από το εμπόριο καυσίμων και τσιγάρων, και μάλιστα είχε υπό τον έλεγχό του πρατήρια, κάποια από κοινού με άτομα καταδικασμένα για τρομοκρατία. Ορισμένες πληροφορίες, που πάντως δεν έχουν μέχρι σήμερα επιβεβαιωθεί, τον συνέδεαν με την εκτέλεση του επιχειρηματία – ιδιοκτήτη πρατηρίων Γιώργου Μήτσου στη λεωφόρο Μαραθώνος.

Και ο δεύτερος δολοφονηθείς, Διονύσης Μ., φέρεται να ανήκε στην ομάδα-φρουρά του Γιάννη Σκαφτούρου. Τον Μάρτιο του 2022 μάλιστα οι δύο άνδρες βρίσκονταν μαζί όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν σταματήσει για έλεγχο το Smart στο οποίο επέβαιναν, στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος. Τότε, στην κατοχή των δύο είχε βρεθεί ένα πιστόλι.