Η επιτροπή των ειδικών, έδωσε το πράσινο φως για μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων της εστίασης και των γηπέδων, τα οποία βρίσκονται σε ισχύ από την παραμονή της 30ης Ιανουαρίου.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας στο ΣΚΑΪ τόνισε ότι «Δεν νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση μέτρων, όπως έγινε στη Δανία, αλλά πιθανώς θα υπάρξει μια ήπια χαλάρωση».

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε σε σχετική ερώτηση ότι «Θα συνεδριάσει η επιτροπή λαμβάνοντας υπόψιν την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και θα πάρει τις αποφάσεις της βλέποντας και σαν παράδειγμα τι κάνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες που και αυτές η μία μετά την άλλη προχωρούν σε μία χαλάρωση των μέτρων που είχαν επιβάλλει».

Χαλάρωση των μέτρων

Η επιτροπή των ειδικών φαίνεται ότι συμφώνησε στην χαλάρωση των μέτρων η οποία αφορά την εστίαση και τα γήπεδα. Όσον αφορά την εστίαση, προτάθηκε να βρίσκεται σε ισχύ μόνο η καθιστή διασκέδαση, να επιτραπεί ξανά η μουσική και να απελευθερωθεί το ωράριο λειτουργίας που τώρα περιορίζεται μέχρι τις 12 π.μ. Παράλληλα, στα γήπεδα προτάθηκε η αύξηση του αριθμού των φιλάθλων που αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 10% η πληρότητα με πιθανότερο νέο ποσοστό πληρότητας 50%.

Ads

Μετά το πράσινο φως από τους ειδικούς, το απόγευμα αναμένονται ανακοινώσεις. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την Δευτέρα 31/01.

Αλλαγή και στο πιστοποιητικό εμβολιασμού

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας και παράταση στην λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού για όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση, κατά μια εβδομάδα. Η προθεσμία που είχε δοθεί ήταν έως τις 31 Ιανουαρίου.