Από την Δευτέρα γίνεται άρση των μέτρων για την μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο στην εστίαση, ωστόσο συνεχίζει να ισχύει το μέτρο την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και για όλους.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι σε σούπερ μάρκετ και μέσα μεταφοράς πρέπει όλοι -εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι- να φορούν είτε διπλή μάσκα, είτε υψηλής προστασίας ΚΝ-95.

Σχετικά με το θέμα της μάσκας τοποθετήθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Η κ. Παγώνη τόνισε πως πως «εάν προχωρήσουμε έτσι όπως είμαστε, μέχρι το Πάσχα εάν υπάρχει πολύς κόσμος εκεί που θα είμαστε θα μπορεί να φορεθεί κι η μάσκα. Αν όμως είμαστε ελάχιστα άτομα δε θα χρειαστεί να τη φοράμε».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «Στη δουλειά μας θα τη φορέσουμε ακόμα. Μην αρχίσουμε από σήμερα και χαλαρώνουμε, στόχος είναι το μπροστά, και όχι το πίσω».

Ads

Στην συνέχεια, εκτίμησε ότι «Έως και τις αρχές Μαρτίου θα υπάρξει αποκλιμάκωση των δεικτών», ενώ πρόσθεσε ότι «μετά τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά». Τέλος, εκτίμησε για το Πάσχα ότι φέτος «θα σουβλίσουμε αρνί».

Τι αναφέρει το τελευταίο ΦΕΚ για τη μάσκα

Χρήση προστατευτικής μάσκας (οδηγίες χρήσης στην υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.17917/22.3.2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας:

σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου,
σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις της παρούσας.
Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται:

τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και
τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών