Στην Πτολεμαϊδα καταγράφεται ο δεύτερος θάνατος από τον Κοροναϊό στην Ελλάδα. 

Ads

Πρόκειται για ένα 90χρονο από το χωριό Δραγασιά του Δήμου Βοϊου Κοζάνης που εξέπνευσε τα ξημερώματα του Σαββάτου από επιπλοκές της πνευμονίας. Είχε νοσήσει πριν από μια εβδομάδα και σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, είχε επισκεφθεί Κέντρο Υγείας και Νοσοκομεία της περιοχής και νοσηλεύτηκε ως κοινό περιστατικό πνευμονίας, πριν βρεθεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, που είναι το Νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό στη Δυτική Μακεδονία. Το Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου, που επισκέφθηκε αρχικά, παραμένει κλειστό λόγω καραντίνας, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν. 

Νοσηλεύονται επίσης με κοροναϊό δύο συγγενείς του 90χρονου που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του καθώς και ο 55χρονος  γιος του που διαθέτει καφενείο και φέρεται να μόλυνε τον πατέρα του, καθώς επισκέπτεται συχνά την Καστοριά. 

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη είχε καταλήξει ο 66χρονος από την Ηλεία που είχε προσβληθεί από τον ιό Covid-19 και νοσηλευόταν από την περασμένη Πέμπτη στη μονάδα αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου Πατρών ενώ το Σαββατο καταγράφηκε και τρίτος θάνατος στη Ζάκυνθο. 

Ads