Καμία χαλάρωση μέτρων, τουλάχιστον όχι ακόμα, φαίνεται πως εισηγούνται οι ειδικοί, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Ads

Με βάση την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης, δεν θα γίνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ θα συνεχίσουν και τα μέτρα στην εστίαση.

Πιο συγκεκριμένα, για την εστίαση οι ειδικοί εισηγούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διατήρηση της απαγόρευσης ορθίων.

Είχε πέσει στο τραπέζι το σενάριο να επιτραπούν ξανά οι όρθιοι, προκειμένου να τονωθούν οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί σοβαρά, ωστόσο το σενάριο αυτό δεν «πέρασε» και με βάση το ρεπορτάζ, το μόνο που ίσως να αλλάξει στην εστίαση να είναι ο αριθμός των ατόμων ανά τραπέζι. Δηλαδή, το όριο να αυξηθεί στα οκτώ άτομα από τα έξι που ισχύει σήμερα.

Ads

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται να μην αυξηθεί η πληρότητα στα γήπεδα, η οποία σήμερα είναι στο 10% και με έως 1.000 άτομα θεατές.

Ως προς τις καρναβαλικές εκδηλώσεις τις Απόκριες, η συζήτηση μετατέθηκε για επόμενη συνεδρίαση.

Ειδικά για το ζήτημα αυτό, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν τις τελευταίες ώρες πως η κυβέρνηση είχε ζητήσει από τους ειδικούς να αυξηθεί η παρουσία των οπαδών στα γήπεδα, ωστόσο οι ειδικοί εισηγούνται να μείνουν όλα ως έχουν, κάτι που δείχνει πως η ανησυχία τους για την επιδημιολογική εικόνα στην χώρα μας δεν έχει υποχωρήσει.