Βρέφος ηλικίας 10 μηνών νοσηλευόμενο για σοβαρό γαστρεντερικό πρόβλημα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης διαγνώσθηκε θετικό στον κορονοϊό. Θετικοί στον κορονοϊό, πλην όμως ασυμπτωματικοί, διαγνώσθηκαν και οι γονείς του παιδιού. Αργά χθες το βράδυ κρίθηκε αναγκαία η αεροδιακομιδή του βρέφους στην Αθήνα προκειμένου η περίπτωση του να αντιμετωπισθεί από γιατρό εξειδικευμένο.

Ads

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η πτήση του ΕΚΑΒ προς τη Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκε κάτω από κακές καιρικές συνθήκες, αλλά τελικά η αεροδιακομιδή τόσο του βρέφους όσο και της συνοδού μητέρας δεν πραγματοποιήθηκε λόγω αντικειμενικών προβλημάτων που δε σχετίζονται με το σύστημα υγείας. Ας σημειωθεί ότι τόσο το βρέφος όσο και η ασυμπτωματική θετική στον κορονοϊό μητέρα επρόκειτο να μεταφερθούν σε ειδική κάψουλα. Το βρέφος παραμένει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και νοσηλεύεται.

Την ίδια ώρα, μωρό 22 μηνών, μολυσμένο από το νέο κορονοϊό, διακομίσθηκε στις 11 το βράδυ της Τετάρτης από το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε το πρωί στην ΕΡΤ νοσηλεύτρια του Ιπποκρατείου, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έδωσαν μάχη ώστε να μη διασωληνωθεί, ενώ επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του παιδιού αναμένεται από τη διοίκηση του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της μέρας.

Ads