Με ανοικτές πόρτες τέλεσε τη λειτουργία των Χαιρετισμών την Παρασκευή ο Μητροπολίτης Κυθήρων, Σεραφείμ παρά την κυβερνητική απόφαση για τις εκκλησίες, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού ειδικά σε ευπαθείς ομάδες και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Ads

Όπως φάνηκε και σε εικόνες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, οι πόρτες της Μητρόπολης στη Χώρα των Κυθήρων ήταν ανοικτές. Στις 7 παρά το απόγευμα χτύπησαν οι καμπάνες και τελείται κανονικά η 3η Στάση των Χαιρετισμών παρουσία, ευτυχώς, λίγων κατοίκων του νησιού.

Τελικά ο Μητροπολίτης δέχτηκε την επίσκεψη ενός αστυνομικού στην εκκλησία, ο οποίος του ζήτησε να παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα του νησιού όπως κι έγινε, καθώς οι Αρχές ήθελαν να αποφύγουν την ένταση στον Ιερό Ναό και με τους πιστούς συγκεντρωμένους. Ο Μητροπολίτης είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε φτάσει ακόμα η εγκύκλιος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ενώ του ξεκαθαρίστηκε πως την επόμενη φορά θα περάσει τη διαδικασία του αυτοφώρου. Παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του.