Εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση αναφορικά με την πανδημία του κοροναϊού στην Αττική, με τα νεότερα δεδομένα από την ανάλυση των λυμάτων να μη δείχνουν μείωση του ιικού φορτίου.

Ads

Αυτό αποκάλυψε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαϊδης, χτυπώντας το καμπανάκι του κινδύνου. Όπως εξήγησε ο καθηγητής τα στοιχεία αυτά προέκυψαν χθες το βράδυ και αφορούν τα δεδομένα μέχρι και την Κυριακή.

«Δυστυχώς το ιικό φορτίο της προηγούμενης εβδομάδας, ο μέσος όρος είναι ίδιος στατιστικά με την προηγούμενη, καμία μείωση» δήλωσε συγκεκριμένα

Ο κ. Θωμαΐδης, εξήγησε πως η αύξηση που είχε ανακοινωθεί τέλη Ιανουαρίου και ήταν περί το 200% και ένα μήνα μετά η μείωση υπολογίζεται να είναι της τάξης του -20% ποσοστό που δεν θεωρείται σημαντικό.

Ads

«Δεν φαίνεται καμία σημαντική μείωση του ιικού φορτίου όλο αυτό το διάστημα αυτό είναι το συμπέρασμα όλου αυτού του μήνα» είπε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή επιπρόσθετα αν τα τεστ είναι αυξημένα και αποτυπώνουν ορθά την κατάσταση θα βλέπουμε αυξημένα κρούσματα και χρειάζεται οπωσδήποτε επανεξέταση του μείγματος των μέτρων διότι αυτή την εποχή είναι αυξημένη η μετάδοση καθώς διαχρονικά είναι και η περίοδος που παρατηρούμε αύξηση των ιώσεων.