Στην Αλεξανδρούπολη μεταφέρθηκε διασηλωμένος ένας στρατιωτικός που υπηρετεί σε μονάδα της Ξάνθης παρότι αρχικά σχεδιάστηκε η μετακίνησή του στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ο στρατιωτικός που είναι σε κρίσιμη κατάσταση, συγκαταλέγεται στα 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα στελεχών σε τρία στρατόπεδα της Ξάνθης, ένα εκ των οποίων από τα μεγαλύτερα της χώρας ενώ ήδη ένας στρατιωτικός στην περιοχή έχει χάσει τη ζωή του.

Ads

Σοβαρές είναι οι καταγγελίες της Ένωσης Στρατιωτικών ότι δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης για την αποτροπή της εξάπλωσης στα στελέχη του στρατού. Οι κατηγορίες αφορούν συνωστισμό του προσωπικού σε θαλάμουw, μαζικές μεταφορές προσωπικού χωρίς μέτρα προστασίαw, έλλειψη αποστάσεων ασφαλείας σε διάφορους χώρους των στρατοπέδων και ανεπαρκή ατομικά μέσα προστασίας.

Μετά την επιδείνωση της κατάστασης, φαίνεται ότι λαμβάνονται μέτρα προστασίας. Το προσωπικό θα προσέρχεται στα στρατόπεδα που έχουν κρούσματα, εκ πετριτοπής ενώ παράλληλα σε καραντίνα τίθενται όσοι στρατιωτικοί είναι σύζυγοι προσωπικού από τον κλάδο της υγείας.

Ένα θετικό τεστ στους 177 φοιτητές

Τέλος στην περιοχή της Θράκης, ολοκληρώθηκαν στα διαγωνιστικά τεστ σε 177 φοιτητές που επέστρεψαν από την Τουρκία και ένα από τα δείγματα επέστρεψε ως θετικό. Οι υπόλοιποι, πλην όσων προέρχονται από τον οικισμό Εχίνου που είναι σε καραντίνα,  μπορούν να αποχωρήσουν από τα ξενοδοχεία και να μεταβούν σε κατ’οικία καραντίνα.

Ads