«Από τη πληροφόρηση που έχω για την προαιρετική λειτουργία της πρώτης Κυριακής, η εμπορική κίνηση των καταστημάτων ήταν αυξημένη μόνο στο κέντρο της Αθήνας της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά και της Γλυφάδας», δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης.

Ads

Διαβάστε επίσης: Εν μέσω αντιδράσεων το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

«Σε γενικές πάντως γραμμές τα κυριακάτικα αποτελέσματα δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες των καταστηματαρχών, σε αντίθεση με το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, που η κίνηση ήταν αυξημένη κατά περίπου 30% σε σύγκριση με την Παρασκευή, πρώτη ημέρα των “μίνι” φθινοπωρινών εκπτώσεων», πρόσθεσε ο κ. Κορκίδης.

«Τα στοιχεία της ΕΣΕΕ», σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, «δείχνουν ότι οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες βοήθησαν πολύ στην επισκεψιμότητα του κέντρου των πόλεων και τις αγορές συγκεκριμένων περιοχών. Στις περισσότερες αγορές οι πωλήσεις της Κυριακής ήταν περιορισμένες και χαμηλότερες των πρώτων δύο ημερών των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Ως σημαντικό κέρδος της ημέρας θα μπορούσα να χαρακτηρίσω μόνο το γεγονός ότι μετά από πολύ καιρό είδαμε πολλές οικογένειες να επισκέπτονται την αγορά και τα μαγαζιά όλοι μαζί».

Ads