«Τον Τούρκο πρόεδρο θα τον καλέσω στο τηλέφωνο όταν κρίνω σε συνεννόηση με το στράτευμα» απάντησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην Βουλή, στην τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή, ότι ο Α. Τσίπρας δεν έχει ακόμα τηλεφωνήσει στον Ερντογάν για τους δύο Ελληνες αξιωματικούς.

Ads

Ο Κ. Μητσοτάκης επανήλθε στη δευτερολογία του στο θέμα των δύο αξιωματικών και ζήτησε από τον πρωθυπουργό εφόσον υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τον Τούρκο πρόεδρο να την αξιοποιήσει προκειμένου οι δύο Έλληνες να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Η αναφορά αυτή, προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού ο οποίος έκανε λόγο για επιπολαιότητα.

«Όλα όσα είπατε για τους δύο αξιωματικούς δείχνουν την δική σας επιπολαιότητα . Τον Τούρκο πρόεδρο θα τον καλέσω εγώ στο τηλέφωνο όταν κρίνω σε συνεννόηση με το στράτευμα. Είναι ανεύθυνο να βγαίνετε στο ελληνικό κοινοβούλιο και να λέτε γιατί ο πρωθυπουργός δεν το έπραξε αυτό ακόμα. Δεν πρέπει να μετατρέψουμε με ένα σύνηθες επεισόδιο σε μέγα ζήτημα που μπορεί να μας βάλει σε περιπέτειες».

Ads

Σημειώνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πρωτολογία του είχε υπογραμμίσει πως ότι έχει να πει το λέει μπροστά στον Ερντογάν. «Εγώ αυτά που έχω να πω τα λέω μπροστά στον κ. Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου», σημείωσε τονίζοντας ότι «είναι αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και τα κυριαρχικά δικαιώματα στην ΑΟΖ, η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή».

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε θετικός να συζητήσει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την σύσταση εθνικού συμβουλίου ασφαλείας.

Μητσοτάκης: Αξιοποιήστε τον δίαυλο με τον Ερντογάν

Νωρίτερα, στην δευτερολογία του, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε καλέσει τον πρωθυπουργό να μιλήσει με τον Ταγίπ Ερντογάν. «Αφού έχετε δίαυλο επικοινωνίας με τον Τούρκο πρόεδρο, πρέπει να τον αξιοποιήσετε για να έρθουν το συντομότερο δυνατόν στην Ελλάδα οι δύο Ελληνες αξιωματικοί».