Συγκρούσεις εντός της κυβέρνησης φαίνεται να παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, να βρίσκονται σε αντιπαράθεση με αφορμή τα πρόσφατα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα νησιά με τα ξενοδοχεία καραντίνας.

Ads

Όπως αποκαλύπτει η στήλη «Θεωρείο» της Καθημερινής, «το θέμα με τα ξενοδοχεία καραντίνας έχει προκαλέσει πολλές εσωτερικές έριδες στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα μεταξύ υπουργείου Τουρισμού και Πολιτικής Προστασίας» αφού όπως αναφέρει, «το ένα υπουργείο “δείχνει” ως αρμόδιο το άλλο».

Η συγκεκριμένη στήλη προσθέτει ακόμη πως για να λυθούν οι διαφορές επιστρατεύτηκε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ενδεικτικό της προβληματικής κατάστασης είναι και το θέμα της άρσης των μέτρων που επιβλήθηκαν στη Μύκονο, όπως και τα σχετικά αλληλοσυγκρουόμενα δημοσιεύματα. Ειδικότερα, η ΕΡΤ μετέδωσε ότι την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί εκ νέου σύσκεψη για να εξεταστεί η επιδημιολογική εικόνα και δεν αποκλείεται να ληφθεί απόφαση να σταματήσουν τα μέτρα πριν από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου.

Ads

Λίγο αργότερα όμως, φαίνεται πως μέσω διαρροών υπήρξαν πληροφορίες που ανέφεραν ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για άρση των μέτρων νωρίτερα από τις 26 Ιουλίου, παρά τις αντιδράσεις τοπικών αρχών και φορέων. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μη παράταση του lockdown μετά τις 26 Ιουλίου.