ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνέχισαν την ανταλλαγή πυρών μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την άρνηση της ΑΔΑΕ να ενημερώσει τον Νίκο Ανδρουλάκη για την παρακολούθησή του.

Ads

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπαινίχθηκε ότι ο κ. Ανδρουλάκης περίμενε την  απόφαση του ΣτΕ για να ενεργοποιηθεί και «να υποβάλει επιτέλους και μήνυση εναντίον εκείνου που διέταξε την παρακολούθησή του», χωρίς να έχει «πλέον καμία δικαιολογία», όπως έγραψε η Κουμουνδούρου.

Απαντώντας, ο κ. Ανδρουλάκης χαιρέτισε την απόφαση του ΣτΕ ως την «πρώτη μεγάλη ήττα του παρακράτους των υποκλοπών και μια πρώτη μεγάλη νίκη του κράτους δικαίου», εξισώνοντας ως «συκοφάντες» την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «είχε το θράσος να πει ότι δεν έκανα όσα θα έπρεπε νομικά και γι’αυτό είμαι “εκβιαζόμενος”».

Ads

Σε αυστηρό ύφος, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής υπογράμμισε ότι «είναι τουλάχιστον προκλητικό ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει να δίνει “νομικές συμβουλές” στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης «πιάστηκε να παραβιάζει τον νόμο για το πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, που έφερε το κόμμα όπου ηγείται», αναφέρει το σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Όταν ο κ. Ανδρουλάκης «αγωνιζόταν για την αποκάλυψη της αλήθειας», συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ, «ο κ. Κασσελάκης ασχολιόταν με τις επιχειρήσεις του στον φορολογικό παράδεισο του Delaware και ήταν υποψήφιος υπουργός του κ. Μητσοτάκη».

Με τη σειρά του ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε πως «την ίδια ημέρα που ο Προοδευτικός κόσμος ζει μια μικρή “νίκη” απέναντι στο παρακράτος της Δεξιάς, το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να στρέφει τα πυρά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, ταυτιζόμενο με τις συκοφαντίες και τα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας».

Είναι πλέον «ηλίου φαεινότερο πως ο κύριος Ανδρουλάκης και το κομματικό επιτελείο του έχουν αποφασίσει πως το να γίνουν η “ουρά” της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μονόδρομος. Ας κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν», προσθέτει η Κουμουνδούρου.